5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 01.04.2013

Despre lista scumpirilor care intră în vigoare de astăzi, neamţul care trebuie să facă integrarea Cosmote cu Romtelecom şi despre eoliene şi factura la energie electrică. Citeşte pe larg revista presei din 1 aprilie 2013.
Economica.net - lun, 01 apr. 2013, 05:18
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 01.04.2013

ZF – Germanul Nikolai Beckers începe cel mai mare proces din telecom: integrarea Cosmote cu Romtelecom.  Germanul Nikolai Beckers, care şi-a început cariera în 1989 la Deutsche Bank, iar în ultimii 18 ani a ocupat diferite poziţii de management în mai multe colţuri ale lumii pentru Deutsche Telekom, îşi va prelua astăzi oficial mandatul de director general al Cosmote România şi Romtelecom. Beckers, care vine la Bucureşti după aproape doi ani petrecuţi la Paris ca şef al diviziei de servicii IT din Franţa a grupului, are ca prioritate numărul unu în timpul mandatului realizarea celei mai mari fuziuni de pe piaţa locală de comunicaţii, care va crea o companie cu venituri de peste un miliard de euro şi 10.000 de angajaţi.

Gândul: LISTA SCUMPIRILOR de 1 aprilie. Pentru ce vor scoate românii mai mulţi bani din buzunar. Românii vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunare începând din 1 aprilie. Luni se scumpesc ţigările, ca urmare a devansării cu trei luni a calendarului de majorare a accizelor pentru ţigarete, preţul mediu al unui pachet urmând să depăşească 12 lei. Şi berea va fi mai scumpă, pentru că acciza la bere va creşte cu 10%, conform unei modificări de la începutul anului a Codului Fiscal.

Capital: Prima undă de şoc din Cipru a ajuns în România. Depozite bancare sparte de români care se tem să ţină prea mulţi bani într-o singură bancă, investiţii cu viitor incert, oameni de afaceri care îşi reconsideră destinaţiile offshore. Criza din Cipru a început deja să îşi transmită efectele în România. Deponenţii dau semne de panică şi în România, după măsurile din Cipru. Reacţiile nu au fost de mare amploare, dar au fost suficiente pentru ca guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să iasă cu mesaje de lămurire a situaţiei şi cu asigurări că nu există motive de teamă. „Am primit ştiri că unii au început să spargă depozite. Dacă au peste 100.000 de euro, treaba lor“, a declarat Isărescu.

România liberă: Va scădea presiunea eolienelor pe facturile de curent? Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) apreciază că numărul certificatelor verzi acordate producătorilor de energie din surse regenerabile ar trebui redus, în unele cazuri chiar şi la jumătate. Concluzia a rezultat din analiza pieţei de energie regenerabilă din 2012, potrivit ANRE. Cea mai mare reducere a numărului de certificate verzi acordate pe MWh de energie produsă este propusă de ANRE pentru centralele fotovoltaice, respectiv înjumătăţirea de la 6 la 3 certificate.Pentru turbinele eoliene noi, ANRE recomandă scăderea numărului de certificate verzi de la 2 MWh de energie la 1,5, iar pentru centralele eoliene refolosite reducerea ar fi de la 2 la 1,3.

ZF: Face 4 milioane de euro pe an din folii pentru solare agricole. Omul de afaceri Adrian Prodănel (46 de ani), cunoscut ca unul dintre cei mai mari dealeri BMW de pe piaţa locală, a ajuns să aibă afaceri de 10 mil. euro/an din producţia de mase plastice prin intermediul Prointer­med Piteşti, iar 40% din vânzări sunt acoperite de folia de polietilenă vândută sub brandul Glia. Acest produs este folosit de producătorii de legume în construcţia de solare, cei mai mari clienţi ai fabricii deţinute de Prodănel fiind fermieri din localităţi precum Matca, Izbiceni sau Poiana Mare.

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată dar la care statul este cel mai mare acționar, nu au aprobat derularea......
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea ...
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...