5 ştiri business pe care nu trebuie sa le ratezi în această dimineaţă – 02.02.2012

Ce e mai avantajos, chiria sau rata, ce prevede noul tratat fiscal european şi cu cât au crescut vânzările la aeroterme şi calorifere electrice în ultimele două săptămâni. Citeşte pe larg revista presei din 2 februarie 2012.
Economica.net - joi, 02 feb. 2012, 06:49

ZF: Chirie sau rată? S-ar putea ca rata la „Prima casă“ să fie mai mică decât chiria. Rata lunară la un credit pe 30 de ani prin programul guvernamental „Prima casă” este mai mică decât chiria pentru un apartament similar în cazul a 21 din 27 de tipuri de locuinţe care pot fi cumpărate prin acest program, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor furnizate de Analize Imobiliare, platformă a site-ului imobiliare. ro. Spre exemplu, o garsonieră în Drumul Taberei din Bucureşti, pentru care este solicitat un preţ de 35.000 de euro, ar putea fi cumpărată plătind un avans de 1.700 de euro şi o rată lunară de circa 170 de euro timp de 30 de ani.

EVZ: Ce prevede tratatul de disciplină bugetară asumat de 25 de state europene, inclusiv de România. Potrivit acestuia, după intrarea în vigoare a tratatului, statele din zona euro, dar și cele care nu au adotat încă moneda unică, vor trebui să respecte niște regului clare, astfel încât deficitul să nu fie mai mare de 3% din PIB, iar datoria publică să nu reprezinte mai mult de 60% din PIB. Printre prevederile deja popularizate, precum cele referitoare la deficitul structural de cel mult 0,5%, tratatul prevede și obligația statelor membre de a supune atenției Comisiei Europene programele privind reformele structurale în timpul procedurii de deficit excesiv și coordonarea planurilor de reformă cu celelalte state membre.

Adevărul: Ce joburi puteţi să vă luaţi la vară în străinătate. Angajatorii străini au pus la bătaie pe site-urile de recrutare peste 9.000 de locuri de muncă sezoniere. Dacă vi se pare devreme pentru a aplica pentru joburile din vară, trebuie să ştiţi că sesiunile de interviuri au început deja din decembrie 2011, iar pe principalele site-uri de recrutare sunt disponibile peste 9.000 de oferte de locuri de muncă pentru sezonul estival.

România liberă: De ce explodează facturile la întreţinere. Preţul gazelor livrate populaţiei nu va creşte până la 1 aprilie, însă temperaturile extrem de scăzute au generat consumuri foarte mari pentru încălzire, iar facturile de întreţinere vor creşte cu peste o treime. Pe şosele, căi ferate sau aeroporturi, iarna a adus costuri suplimentare de milioane de euro. Preţul gazelor livrate populaţiei nu va creşte până la 1 aprilie, însă temperaturile extrem de scăzute au generat consumuri foarte mari pentru încălzire, iar facturile de întreţinere vor creşte cu peste o treime.

Gândul: Cu cât au crescut vânzările la aeroterme şi calorifere electrice în ultimele două săptămâni. Reprezentanţii Flanco au confirmat că au vândut multe aparate de încălzire de când a început frigul extrem. „Înregistrăm o creştere a vânzărilor cu 30% faţă de săptămânile precedente, în contextul în care am implementat promoţii atractive la această categorie de produse. Estimarea noastră este că vânzările la aparatele de încălzire se vor menţine la un nivel ridicat şi în următoarele două săptămâni, în principal din cauza temperaturilor scăzute, după care vor înregistra scăderi treptate până la 30%, în linie cu sezonalitatea acestui tip de produse”, a declarat pentru gandul Violeta Luca, director de marketing Flanco.

Te-ar mai putea interesa și
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii......
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...