5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 03.09.2012

Industrii aruncate la fier vechi, Accent pe producţie: 400.000 de maşini made in Craiova şi Mioveni, Banca în care șefii BNR au cea mai mare încredere, dar si România, decuplată de Bulgaria în dosarul Schengen. Citeste integral revista presei interne din 3 septembrie. 
Economica.net - lun, 03 sept. 2012, 06:41
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 03.09.2012

Income Magazine: Industrii aruncate la fier vechi. Politica de industrializare forţată de dinainte de 1990 a provocat o adevărată furtună asupra economiei capitaliste instaurate după căderea comunismului, iar combinatele ce reprezentau mândria autorităţilor vremii au devenit istorie sau, în cel mai fericit caz, s-au restrâns considerabil. Schimbările au fost extrem de vizibile. În unele situaţii, pe vechile amplasamente au apărut blocuri de locuit sau halele cândva industriale s-au reinventat, iar cazurile cele mai elocvente sunt apariţia mall-urilor sau a hipermarketurilor.

ZF – Accent pe producţie: 400.000 de maşini made in Craiova şi Mioveni. Ford se pregăteşte să apese acceleraţia „la podea” în ceea ce priveşte producţia de motoare şi maşini la Craiova, iar Dacia va lansa cea de-a doua generaţie a modelului Logan, dar şi Sandero facelift, ambele realizate la Mioveni. În acelaşi timp, dealerii şi importatorii de maşini speră ca noul val de tichete „Rabla” să revitalizeze piaţa auto, aflată în ultimii ani sub semnul crizei.

Capital: Banca în care șefii BNR au cea mai mare încredere. În urma unei scurte treceri în revistă a declarațiilor de avere, BCR se pare că este banca în care șefii BNR au cea mai mare încredere, în sensul că în această bancă majoritate au conturi sau depozite. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, are marea majoritate a banilor depozitați la BCR și ING. Facem abstracție de cei aproximativ 3.000 de lei de la Citibank. Cel mai mare cont în lei este la BCR, aproximativ jumătate de milion de lei, iar cel mai mare cont în euro este, de asemenea, la BCR.

ZF: Topul celor mai mari producători de mobilă: 40 de companii au avut afaceri de peste 700 milioane de euro. Cei mai mari 40 de producători locali de mobilă au înregistrat anul trecut afaceri de 742 mil. euro, în creştere cu circa 10% comparativ cu 2010, iar şapte dintre aceştia se găsesc în judeţul Maramureş, care poate fi considerat „capitala” producţiei locale de mobilier, arată o analiză a Business Construct. Aceasta este prima imagine clară despre industria de mobilă de anul trecut, una dintre cele mai vechi ramuri din economia locală, analiza fiind creionată pe baza datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR) şi de la Ministerul de Finanţe.

Adevarul: România, decuplată de Bulgaria în dosarul Schengen. Bulgaria e gata să intre în Schengen, a spus preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, la Sofia. Vicepreşedintele CE, Viviane Reding, a sugerat că e posibil  ca statele membre să nu integreze imediat România în Schengen. Bulgaria îndeplineşte criteriile necesare pentru aderarea la spaţiul Schengen, a declarat vineri, la Sofia, Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Şeful Executivului de la Bruxelles s-a aflat săptămâna trecută la Sofia pentru a deschide una dintre cele mai mari investiţii din fondurile de coeziune de care a beneficiat Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta. Facebook își va schimba numele pentru a reflecta ambițiile sale ...
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat joi seara un apel la solidaritate naţională, în finalul unei şedinţe ...
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
Joe Biden a anunţat joi că a prezentat în Congres un "plan istoric" care prevede cheltuieli de miliarde de dolari pentru ...