1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 05.07.2012

Populaţia României se întoarce în timp cu 46 de ani, Codul fiscal va retrimite contabilii la "şcoală" şi noul şef CNADNR, mai controversat ca Başulescu. Citeşte pe larg revista presei din 5 iulie 2012

05 iul, 2012 | ECONOMICA.net

ZF: Populaţia României se întoarce în timp cu 46 de ani. Criza a adâncit scăderea natalităţii. În ultimii zece ani populaţia României s-a diminuat cu 2,6 milioane de oameni, ajungând la situaţia dezastruoasă în care nivelul demografic din prezent este similar celui înregistrat în urmă cu 46 de ani, de 19 milioane de locuitori, potrivit Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID). Unul dintre motivele care alimentează scăderea continuă a nu­mărului populaţiei din România este rata mică a fertilităţii totale de 1,4 copii la o femeie, rată ce s-a menţinut din anul 1994 şi până în prezent.

Capital: Codul fiscal va retrimite contabilii la "şcoală". Codul fiscal care intră în vigoare de la 1 iulie are modificări importante față de legile de până acum, unele în avantajul companiilor și contribuabililor, unele în dezavantajul lor. Sigur este doar că se va crea un nou haos. Unul dintre lucrurile pe care oamenii de afaceri îl cer oricărui guvern este stabilitatea fiscală. În România cu atât mai mult; anual, companiile de consultanță fiscală, care lucrează direct și colaborează tot timpul cu reprezentanții ANAF, cer în mod expres reducerea birocrației, clarificarea unor aspecte interpretabile ale legilor și, bineînțeles, stabilitate. Adică renunțarea la a mai modifica în fiecare an Codul fiscal.

Adevărul: Conducerea Sun Plaza dă în judecată Mobexpert. Reprezentanţii centrului comercial Sun Plaza au anunţat ca vor da în judecată compania Mobexpert, după ce producătorul de mobilă a închis magazinul din mallul din sudul Capitalei, astfel încălcând obligaţiile de desfăşurare a activităţii asumate prin contractul de închiriere, înregistrând în acelaşi timp o datorie foarte mare.

EVZ: Noul şef CNADNR, mai controversat ca Başulescu. Lista directorilor cu probleme de incompatibilitate care se succed la CNADNR, nu se mai termină. A fost numit un alt director incompatibil-Mircea Pop. În locul lui, a fost numit controversatul Mircea Pop. Până în 2004, Pop a fost consilier al premierului Adrian Năstase pe probleme de autostrăzi. Pentru câteva luni, în perioada respectivă, Mircea Pop a fost numit şi director adjunct la Compania de Autostrăzi.

ZF - Adrian Porumboiu: Vom avea pâine mai puţină, dar mai bună. Producţia de grâu va fi în acest an mai mică, dar mai bună din punctul de vedere al calităţii ca urmare a temperaturilor ridicate din ultimele săptămâni, spune Adrian Porumboiu, antreprenorul din spatele grupului Racova Pan din Vaslui, unul dintre cei mai puternici producători agricoli din România, care exploatează peste 30.000 ha de teren arabil. "Grâul din acest an este de calitate, glutenul este mare (elementul care face diferenţa dintre grâul de panificaţie şi cel furajer - n.red.), dar cantitatea este mai mică pentru că au fost călduri anormale în ultima perioadă", explică Porumboiu situaţia de pe piaţa agricolă locală.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO