5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 08.03.2012

De ce nu ajung fermierii cu marfa în supermarket, întrebarea electorală de 800 de milioane de euro - scăerea CAS sau salarii mai mari la bugetari şi Românul care a vândut un apartament cu 3,6 milioane de dolari nu știe cum e să fii agent imobiliar în România. Citeşte pe larg revista presei de business din 8 martie 2012
Economica.net - joi, 08 mart. 2012, 06:44
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 08.03.2012

ZF: Întrebarea electorală de 800 de milioane de euro. CAS redusă sau salarii mai mari la bugetari? Apar primele efecte ale anului electoral: deşi creşterea economică ar putea să fie sub estimări, preşedintele Traian Băsescu a propus ieri majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iunie. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri că salariile celor 1,2 milioane de bugetari ar putea reveni la nivelul de dinainte de tăierea de 25% aplicată în 2010, începând cu luna iunie. Calculele arată că pentru o astfel de măsură bugetul de stat ar trebui suplimentat cu 800 de milioane de euro.

România liberă: De ce nu ajung fermierii cu marfa în supermarket. Agricultorii vor de obicei plata pe loc pentru marfă şi nu sunt obişnuiţi cu anumite condiţii impuse pentru livrarea legumelor şi fructelor. „Nu am atâta suprafaţă de solarii ca sa pot face faţă la câte cereri există din partea marilor lanţuri de magazine. De aproape trei ani livrez exclusiv la supermarket-uri, nu mai vând la piaţă”, spune Mircea Croitoru, legumicultor din comuna Matca (judeţul Galaţi) şi vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România.

Adevărul: Brazilia depăşeşte Marea Britanie şi devine a şasea economie a lumii. Brazilia a devenit a şasea putere economică mondială, după ce a înregistrat o creştere de 2,7% în 2011. Aceasta rămâne însă în spatele SUA, China, Japonia, Germania şi Franţa. Venitul pe cap de locuitor a crescut anul trecut în Brazilia, însă rămâne echivalent cu mai puţin de o treime din venitul mediu pe cap de locuitor în Marea Britanie (7.000 de lire sterline, adică aproximativ 11.000 de dolari). În timp ce în acest indicator stagnează în economiile dezvoltate, în Brazilia el continuă însă să avanseze.

Capital: Românul care a vândut un apartament cu 3,6 milioane de dolari nu știe cum e să fii agent imobiliar în România. „Tranzacția din ianuarie este cea mai mare pe care am avut-o pentru un singur apartament în ultimii 5 ani, iar prețul de aproximativ 13.000 de dolari pe mp este înregistrat de departamentul de pământuri din Dubai ca cel mai mare preț pe metru pătrat plătit din 2009 și până acum”, spune Gheorghe Seran, agentul imobiliar român stabilit în Dubai, despre care capital.ro a mai scris în urmă cu doi ani. „Nu pot să vă spun cum e sa fii agent imobiliar în România pentru că eu am fost doar agent de poliție acolo, dar pot să vă spun că în Dubai este destul de ușor”, spune Gheorghe Seran, patronul agenției imobiliare The Mark Realty, despre care ne spune că a înregistrat o creștere triplă în vânzări comparativ cu 2010.

Gândul: Câţi bani are Oprescu pentru Bucureşti – Bugetul Capitalei în 2012. Primăria Capitalei ar putea avea în 2012 un buget de peste un miliard de euro, cu circa 85 de milioane de euro mai mult decât prima variantă a bugetului aprobat de consilierii locali anul trecut, reiese din proiectul de buget pus miercuri în dezbatere publică. Astfel, Primăria Capitalei ar urma să aibă anul acesta cheltuieli totale în creştere cu 9% faţă de anul anterior şi să încheie cu pierderi de peste 260 de milioane de lei (60,4 milioane de euro, la un curs mediu de 4,3 lei/euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, dar data exactă a aderării ar putea fi amânată cu câteva luni, în......
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe, de marţi, distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen ...
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea ...
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...