5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în aceasta dimineaţă – 08.05.2012

Benzinăriile lui Niculae ar putea vinde benzină cu 10%-15% mai ieftin decât piața, Samsung a închiriat 3.000 mp de birouri în proiectul milionarului Eyal Ofer de pe DN1, iar guvernul Ponta îşi începe mandatul într-un moment în care pieţele sunt reinflamate. Citeşte pe larg revista presei din 8 mai 2012
Economica.net - mar, 08 mai 2012, 05:37
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în aceasta dimineaţă - 08.05.2012

ZF: Guvernul Ponta îşi începe mandatul odată cu reinflamarea tensiunilor pe pieţe. Alegerile din Franţa şi Grecia reînvie temerile privind ruperea zonei euro, cu impact periculos pentru finanţarea României. Cabinetul Ponta, al cărui mandat principal este organizarea alegerilor locale şi parlamentare, urma să primească aseară votul Legislativului într-un context european în care tensiunile au revenit pe pieţe din cauza temerii ca programul de austeritate convenit prin Pactul fiscal să fie şubrezit de victoria socialistului Hollande la prezidenţialele din Franţa. Schimbările generate în Grecia de alegerile de duminică, prin care a fost dărâmată majoritatea parlamentară care susţinea reformele negociate cu marii creditori externi, au repus pe tapet scenariile apocaliptice legate de eventuala ieşire a acestei ţări din zona euro.

Capital: Benzinăriile lui Niculae ar putea vinde benzină cu 10%-15% mai ieftin decât piața. Omul de afaceri Ioan Niculae a deschis la intrarea în Zimnicea prima benzinărie dintr-o rețea proprie care ar putea ajunge la peste 80 de benzinării la nivel național. Viitorul lanț de benzinării ar trebui să utilizeze în viitor bioetanol din producție proprie. Majorarea procentului de bioetanol, prin lege, ar permite omului de afaceri vânzarea litrului de benzină cu circa 10%-15 mai puțin decât restul pieței.

EVZ: Salarii mai mari sau CAS mai mic? Alternativa reducerii contribuţiilor sociale ar fi produs efecte benefice mai mari, dar ar fi avut şi costuri mai ridicate pentru buget. Reîntregirea salariilor bugetarilor a luat în cele din urmă o formă, urmând ca, din iunie, să aibă loc o majorare de 8%, iar din octombrie sau noiembrie să se ajungă la nivelul din 2010, după cum a declarat, ieri, premierul Victor Ponta, după întâlnirea cu delegaţia FMI. Sursa banilor este creşterea deficitului bugetar cu 0,35% din PIB. Pe lângă majorarea salariilor, din aceiaşi bani vor fi returnate contribuţiile la asigurările de sănătate declarate neconstituţionale în cazul pensionarilor.

ZF: Samsung a închiriat 3.000 mp de birouri în proiectul milionarului Eyal Ofer de pe DN1. Samsung Electronics, subsidiara locală a celui mai mare producător de telefoane din lume, a închiriat un spaţiu de 3.000 mp în proiectul de birouri Platinum Business and Convention Center deţinut de milionarul israelian Eyal Ofer pe DN1, în nordul Capitalei.

Gândul: CNADNR va întocmi în termen de 30 de zile procesele verbale pentru rovinieta expirată. CNADNR va întocmi în maxim 30 de zile procesele verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia cu rovinieta expirată, deşi termenul legal este de şase luni, şi intenţionează să reducă la 2-3 săptămâni perioada de redactare a proceselor verbale pentru lipsa rovinietei, din 20 mai. Măsura a intrat în vigoare din data de 2 mai, astfel că în ziua respectivă au fost generate şi transmise spre comunicare procesele verbale pentru contravenţiile constatate până la data de 31 martie, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...