5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 09.08.2012

Cum să îţi recuperezi taxa auto, planuri concrete pentru Autostrada Sudului, concurenţa a închis investigaţia împotriva Orange, Vodafone şi Cosmote privind cartelele prepay, dar şi cum refinanţăm creditele cu garanţie ipotecară. Citeşte pe larg revista presei interne din 9 august.
Economica.net - joi, 09 aug. 2012, 05:25
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 09.08.2012

ZF: Concurenţa a închis investigaţia împotriva Orange, Vodafone şi Cosmote privind cartelele prepay. Acesta este primul dosar din istorie în care Concurenţa închide o investigaţie utilizând o procedură excepţională – respectiv acceptarea unor angajamente asumate de companiile „anchetate”. Operatorii telecom şi-au asumat în scris obligaţia de a-şi selecta după principii obiective şi nediscriminatorii distribuitorii de cartele şi coduri de reîncărcare prepay. Consiliul Concurenţei (CC) a închis cele două investigaţii lansate în urmă cu aproape trei ani de zile care vizau existenţa unor înţelegeri ilegale între Orange, Vodafone şi Cosmote şi distribuitorii lor în legătură cu vânzarea de cartele de reîncărcare preplătite după ce operatorii de telecom şi partenerii lor comerciali şi-au asumat o serie de angajamente de a încheia contracte cu noi prevederi, care să stimuleze competiţia, potrivit datelor publicate pe pagina web a autorităţii.

Capital.ro: Cum refinanţăm creditele cu garanţie ipotecară. Pentru mulţi dintre românii cu credite garantate cu ipotecă, în piaţă există oferte cu costuri mai mici decât ale acestora. Capital vă spune care sunt condiţiile pentru a accesa o refinanţare şi cât de mult s-ar putea economisi. După cum se ştie, cele mai multe credite, indiferent de tipul lor, au fost acordate în perioada 2006-2008, deci şi cele cu garanţie ipotecară. În acea perioadă, pe fondul accesului facil la banii băncilor, aparent ieftini, clienţii au ajuns să accepte preţuri din ce în ce mai mari la achiziţia de locuinţe, preţurile atigând apogeul în 2007-2008. De la finalul lui 2008, preţurile au început să scadă puternic, ajungând până în prezent la o corecţie medie de 40-50%.

Finantistii: Planuri concrete pentru Autostrada Sudului: finantare UE din 2014 si ruta directa Bucuresti-Craiova. Autoritatile intentioneaza sa obtina fonduri europene pentru viitoarea Autostrada a Sudului in exercitiul financiar european aferent perioadei 2014 – 2020, mai ales ca mare parte din aceasta face parte din sectorul sudic al Coridorului IV paneuropean Autostrada, care va lega Bucuresti de Timisoara, prin Craiova si Drobeta Turnu Severin, nu va avea traseul prin Pitesti, a declarat, pentru Finantistii, conducerea CNADNR. Potrivit acesteia, autostrada va lega Capitala direct de Craiova, dar va deservi si municipiile Alexandria si Slatina. „Sectiunea Bucuresti – Craiova se diferentiaza de sectiunea Bucuresti – Pitesti – Sibiu, fiind vorba de doua rute distincte si nu de comasarea rutei Bucuresti – Craiova prin utilizarea sectiunii Bucuresti – Pitesti, respectiv Pitesti – Craiova”, precizeaza CNADNR, intr-o nota pentru Finantistii.

Income Magazine: Cont de economii vs depozit la termen. Criza a schimbat aproape fundamental comportamentul majorităţii românilor, economisirea tinzând să devină chiar un obicei. În cele ce urmează vă prezentăm două modalităţi de a vă păstra rezervele financiare în bănci: depozitele la termen şi conturile de economii. Fiind două produse diferite, este limpede că fiecare a fost construit pentru situaţii distincte. De exemplu, dacă aveţi o sumă de bani din care ştiţi că va trebui să faceţi retrageri, dar nu cunoaşteţi exact momentul, atunci soluţia ar putea fi contul de economii. Dacă, în schimb , dispuneţi de o rezervă financiară de care nu vreţi să vă atingeţi, cea mai bună alegere o reprezintă depozitul la termen .

Avocatnet.ro: Si noua taxa auto poate fi contestata cu succes in instanta. Cum trebuie sa procedezi pentru a-ti recupera banii. Persoanele care au achitat noua taxa auto, introdusa de Guvern in luna ianuarie a acestui an, pot solicita restituirea banilor, aceasta taxa fiind, ca si variantele dinaintea ei, nelegala, este de parere avocatul Carmen Diaconu, care a asistat cu succes mai multi clienti in recuperarea de la stat a sumelor platite pentru noua taxa de poluare. „Taxa auto a fost si ramane o taxa care incalca dispozitiile comunitare”, explica vineri, intr-un articol scris pe AvocatNet.ro, Carmen Diaconu, avocat in cadrul firmei „Olteanu si Asociatii”.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministrul Energiei: România va avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi de gaze naturale
Ministrul Energiei: România va avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi de gaze naturale
România va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, care vor veni din Marea Neagră, ...
Firea: ANRE a aprobat azi un tarif total de 980 de lei pe gigacalorie pentru Bucureşti
Firea: ANRE a aprobat azi un tarif total de 980 de lei pe gigacalorie pentru Bucureşti
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat marţi un tarif de 980 de lei pe gigacalorie ...
Popescu: După 1 aprilie, cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze. Jocurile geopolitice nu vor mai fi aşa evidente
Popescu: După 1 aprilie, cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze. Jocurile geopolitice nu vor mai fi aşa ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că după 1 aprilie vom asista la o scădere a preţului la gaze naturale ...