1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 10.05.2013

Ce salarii din privat mai scot la iveală declaraţiile de avere, Oraşul care fentează criza pe patru roţi şi astăzi este ultima zi pentru înregistrarea veniturilor la Fisc. Citeşte pe larg revista presei din 10 mai 2013

10 mai, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Ce salarii din privat mai scot la iveală declaraţiile de avere. Cel mai mare venit publicat de un executiv din mediul privat a fost cel al lui Florentin Ţuca, managing partner al casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a încasat 18.661,915 lei (adică 4,4 mil. euro) în 2011. Suma a fost publicată în declaraţia de avere a soţiei sale, judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. O parte dintre veniturile executivilor din privat au ieşit la iveală odată cu angajarea unor manageri din privat la companiile de stat. Spre exemplu, Viorel Panait şi-a publicat veniturile - de 1.148.803 lei (peste 22.500 euro/ lună) - primite în calitate director al Comvex Constanţa în 2011 după ce a fost ales ca membru în consiliul de administraţie a C.N. Ad­ministraţia Porturilor Mariti­me.

Capital: Oraşul care fentează criza pe patru roţi. Cine vrea să vadă ce înseamnă un mare investitor pentru viaţa unei comunităţi trebuie să ajungă la Mioveni. Acolo,timpul pare să fi îngheţat în anii de boom economic. Cel puţin deocamdată. Vestea se întinde rapid. Ca de obicei, zvonul ieşit pe poarta fabricii de automobile provoacă agitaţie în oraş. Renault are un plan de rezervă: ar putea muta fabrica în Maroc. Constructorul francez ar putea renunţa să mai investească în modernizarea sau mărirea capacităţilor uzinei Dacia.

Adevărul: TERMEN FISCAL Aţi depăşit plafonul veniturilor scutite de TVA sau l-aţi devansat? Astăzi e ultima zi de înregistrare la Fisc. Experţii contabili şi consultanţii fiscali reamintesc că până la 10 mai trebuie depuse la administraţiile financiare mai multe declaraţii, în funcţie de obligaţiile contribuabililor. Trebuie să treacă pe la Fisc atât cei care au depăşit plafonul de venituri anuale scutite de TVA (50.000 de euro), cât şi cei cărora veniturile le-au scăzut sub acest plafon.

ZF: După 144 de ani, statul român se pregăteşte să iasă din transportul de marfă pe calea ferată. Din 14 membri ai comisiei de privatizare a CFR Marfă, niciunul nu a lucrat o zi în companie. Grup Feroviar Român, OmniTRAX şi consorţiul Transferoviar Grup/Donau Finanz au depus ieri documentele de precalificare. Ieri, la Ministerul Transporturilor a avut loc deschiderea plicurilor cu documentele de precalificare la privatizarea CFR Marfă la care vor participa două companii româneşti, din care una în consorţiu cu o firmă din Austria care nu este cu profil de transport marfă şi o companie din America, OmniTRUX, prezentată ca o firmă puternică, dar care are afaceri de doar 30 de milioane de euro.

IncomeMagazine: Romtelecom, de la telefonul cu fise, la vânzarea de apartamente. Spațiile pline altădată de oameni veniți să vorbească la telefonul cu fise, să  plătească facturile sau să rezolve diferite probleme legate de telefonul fix au acum lacătul pe ușă, fiind închise de ani de zile.  Progresul tehnologiei și  folosirea mobilelor au îngropat serviciile de telefonie fixă, atât de populare în trecut. Pentru a-și rentabiliza activitatea, opertatorul Romtelecom scoate la vânzare, prin licitație publică, o parte din portofoliul său imobiliar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO