1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în aceasta dimineaţă - 11.06.2013

Statul vrea să impoziteze toate bonusurile la final de contract, şi de la stat şi de la privat, despre ieftinirea energiei şi o analiză a evoluţiei atipice a preţurilor din România în criză şi consecinţele asupra creşterii economice. Citeşte pe larg revista presei din 11 iunie 2013

11 iun, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Orice bonus la final de contract, la stat sau la privat, impozitat cu 85%.  Guvernul a decis impozitarea cu 85% a oricăror „salarii/ indemnizaţii/ sume compensatorii“ acordate membrilor consiliilor de administraţie şi consiliilor de conducere cu ocazia încetării contractului de muncă. Prevederea se aplică atât pentru autorităţi, cât şi pentru companii şi bănci de stat sau private. Impozitul de 85% a fost introdus prin Ordonanţa de Urgenţă numărul 55/2013 publicată joi, 6 iunie, în Monitorul Oficial, prin derogare de la articolul 43 din Codul fiscal care stabileşte cota de impozit de 16%.

Hotnews: Cum au fost numiti Remus Borza si Remus Vulpescu in functia de membri ai primului Consiliu de Supraveghere de la Hidroelectrica. Actionarii Hidroelectrica au decis in Adunarea Generala din 29 mai  2013 a hotarat componenta primului Consiliu de Supraveghere al  companiei. Alegerea membrilor CS a fost facuta cu maxima  discretie, fara o comunicare publica a propunerilor inainte de  sedinta AGA si nici a hotararilor luate de catre actionari. Este  adevarat ca decizia AGA poate fi gasita total intamplator pe  site-ul companiei sau in cazul unei monitorizari zilnice a  acestuia. Doi dintre membrii CS sunt Remus Borza si Remus  Vulpescu, adica administratorul judiciar, respectiv  administratorul special.

Capital - Ieftinirea energiei: multe motive, zero şanse. În încercarea de a ţine sub control costurile cu electricitatea, care ameninţă competitivitatea economică şi stabilitatea socială, guvernanţii au decis să modifice modul în care se acordă subvenţiile pentru energie verde. Potrivit unui act normativ adoptat zilele trecute, se va amâna, începând cu 1 iulie 2013, acordarea certificatelor verzi pentru fiecare MWh produs de hidrocentrale noi cu putere instalată maximă de 10 MW şi de centrale eoliene (câte un certificat verde), respectiv de centrale fotovoltaice (două certificate verzi).

Cursdeguvernare.ro: Evoluția atipică a prețurilor în criză. Consecințele asupra creșterii economice. De la începutul crizei economice, prețurile produselor nealimentare au crescut în ritm dublu față de cele ale produselor alimentare și cu 70% mai mult decât prețurile serviciilor. Situația consemnată în România, în care alimentele și serviciile au coborât media scumpirilor iar produsele nelimentare au fost cele care au tras în sus inflația este atipică.

ZF: Agro-mogulii din Ialomiţa se tem pentru recolte de 25 mil. euro în aşteptarea viiturii de pe Dunăre care a făcut ravagii la Budapesta. Terenuri agricole cu o suprafaţă totală de 30.000 de hectare administrate de InterAgro (Ioan Niculae), Agrofam Holding (Ştefan Poienaru) şi A&S International (Sorin Stănescu) din zona Balta Ialomiţei, din apropierea oraşului Feteşti, se află în pericol de a fi afectate de inundaţii după ce debitul Dunării a crescut în ultimele zile provocând deja inundaţii pe cursul superior în Germania, Austria şi Ungaria.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO