1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.02.2013

Sistemul bancar raportează cele mai mari pierderi din istorie, locurile de muncă pentru care nu se luptă nimeni şi Piraeus a ajuns dezvoltator imobiliar la Braşov. Citeşte pe larg revista presei din 12 februarie 2013

12 feb, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Sistemul bancar raportează cele mai mari pierderi din istorie. De la un profit de 4,4 miliarde lei în 2008, băncile au ajuns la o pierdere totală de 2,1 miliarde de lei. În ultimii trei ani băncile au adunat pierderi de 3,4 mld. lei în condiţiile în care o cincime din credite au devenit neperformante. Banca Naţională a strâns rezultatele financiare preliminate ale celor 40 de instituţii de credit de pe piaţă şi a tras linie: pierderi cumulate record de 2,12 mld. lei pe anul trecut, aproape triple faţă de 2011. În 2008 sistemul raportase cele mai mari câştiguri din istorie, peste 4,4 mld. lei. 2012 a fost al treilea an la rând în care sistemul bancar a înregistrat un rezultat negativ, aducând cea mai mare creştere a volumului pierderilor.

Capital: Locurile de muncă pentru care nu se luptă nimeni. De-a lungul celor 30 de zile, cât stau, de obicei, ofertele angajatorilor pe un site de joburi, pentru fiecare loc de muncă există o medie de o mie de aplicații. La polul opus, există anumite posturi pentru care nu există candidați. Criza economică s-a reflectat dur asupra pieței muncii, dovadă că există slujbe (în general, în vânzări, marketing și administrativ) pentru care sunt depuse nu mai puțin de 4.000 de CV-uri. În dreptul altora, însă, angajatorii primesc aplicații cu țârâita, procesul de recrutare pentru aceste posturi ajungând să se întindă pe luni bune. Unele sunt atât de complexe, încât un neofit nici nu le pricepe denumirea (vezi Requirements Engineering Developer sau QHSE Project Specialist), ceea ce ar justifica, în parte, reticența candidaților. Altele, însă, sunt meserii cu vechime pe piață, a căror titulatură a intrat deja în limbajul comun - intră aici programatorii web, administratorii de sistem, inginerii sau consultanții fiscali.

ZF: Piraeus a ajuns dezvoltator imobiliar la Braşov. Banca elenă Piraeus Bank va investi prin intermediul diviziei imobiliare Piraeus Real Estate "câteva milioane de euro" pentru finalizarea unui proiect rezidenţial cu şase blocuri din Braşov, după ce dezvoltatorul iniţial al proiectului Seasons Residence, client al băncii, a intrat în faliment, iar activele au fost scoase la lichidare.

Avocatura.com: "Regii asfaltului" din Banat, executati silit de Eximbank pentru 97.000.000 de lei. Eximbank (Banca de Export-Import a Romaniei) a declansat, inca de la finalul anului trecut, procedura de executare silita a conturilor din Romania si din strainate (peste 41 de banci) ale "regilor asfaltului" din Banat – Georgica Cornu si Lucian Caraiman. Miza – peste 21,5 de milioane de euro, bani ce reprezinta credite contractate de companiile controlate de cei doi, ce au fost garantate in nume propriu. Avocatii protesteaza, sugerand ca ar fi vorba despre "o executare abuziva".

Capital: Talpeş a făcut din Bitdefender cel mai bun produs de securitate din lume, dar încă nu listează compania la bursă. Florin Talpeş avea ca obiective în 2011 listarea la bursă în următorii doi ani, deschiderea unui birou în Dubai, lansarea unui produs revoluționar și propulsarea BitDefender în poziția de cel mai bun produs de securitate din lume. Toate au fost îndeplinite, mai puţin primul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO