5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 12.04.2012

Manipularea bursei va fi pedepsită cu închisoarea, BCR a redus cu 20% cheltuielile cu salariile şefilor şi cat si pe ce dau banii romanii atunci cand pleaca intr-o calatorie in tara sau in strainatate. Citeşte pe larg revista presei din 12 aprilie 2012
Economica.net - joi, 12 apr. 2012, 05:49
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.04.2012

ZF: BCR a redus cu 20% cheltuielile cu salariile şefilor, dar şi-a dublat costul cu consultanţa. BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a cheltuit anul trecut aproape 12 mil. lei (2,7 mil. euro) cu salariile organelor de conducere, în scădere cu peste 20% faţă de cheltuiala raportată pe 2010 în contextul deteriorării abrupte a rezultatelor financiare. Anul 2010 fusese un an bun pentru remuneraţiile şefilor BCR, costul aferent înregistrat de bancă ridicându-se la peste 15 mil. lei, în urma unei creşteri puternice de 50% comparativ cu 2009.

Adevărul: Manipularea bursei va fi pedepsită cu închisoarea. Utilizarea abuzivă a informaţiilor privilegiate şi manipularea pieţei ar trebui considerate infracţiuni penale în toate statele UE. Europarlamentarii votează astăzi, în Comisia pentru Afaceri Economice şi Monetare a Parlamentului European, raportul referitor la propunerea de directivă care va obliga statele membre să introducă în legislaţia naţională sancţiunile penale pentru utilizările abuzive ale informaţiilor privilegiate şi manipulările pieţelor financiare.

Capital: Proiectul Green Lake de pe lacul Griviţa aproape a ieşit din insolvenţă. Construcţia ansamblului situat pe lacul Griviţa, în nordul capitalei, are şanse să fie reluată după ce creditorii au acceptat planul de reorganizare. Bancpost, creditorul majoritar, va acorda dezvoltatorului un împrumut în euro echivalentul a 52,4 milioane de lei.

Hotnews: Cat si pe ce dau banii romanii atunci cand pleaca intr-o calatorie in tara sau in strainatate. Numarul romanilor care au efectuat calatorii turistice in anul  2011 a fost de 12,14 milioane, in crestere cu 12,8% comparativ cu anul 2010. Dintre acestia, persoanele cu varste cuprinse intre 25-44 de ani au reprezentat cea mai mare pondere in numarul total de turisti, respectiv 48,9%, urmata de grupele 45-64 de ani (24,4%), 15-24 de ani (19,5%) si 65 de ani si peste (7,2%). Numarul calatoriilor turistice efectuate de rezidenti in anul 2011 a fost de 13,48 milioane, in crestere cu 12,6% comparativ cu anul 2010.

ZF: Alitalia îşi aduce low-costul în România. Air One, divizia low-cost a companiei aeriene de linie regulată Alitalia, va intra pe piaţa românească în iulie, fiind al doilea operator italian low-cost care face acest pas, după Air Valee. Intrarea noilor jucători vine în contextul în care declanşarea crizei economice i-a scos de pe piaţă prima dată pe operatorii low-cost My Air şi Sky Europe, dar şi pe easyJet şi compania de stat a Ungariei, Malev. Air One va avea zboruri de două ori pe săptămână pe ruta Bucureşti -Veneţia la începutul lunii iulie, potrivit datelor de pe site-ul companiei aeriene.

Te-ar mai putea interesa și
Metrorex renovează stația Universitate
Metrorex renovează stația Universitate
Metrorex a demarat renovarea în regie proprie a stației Universitate, inaugurată în 1987. Lucrările vor consta în refacerea aspectului stației, care arată ca în anii...
Lipsa forţei de muncă revine în topul îngrijorărilor directorilor financiari din România – studiu Deloitte
Lipsa forţei de muncă revine în topul îngrijorărilor directorilor financiari din România – studiu Deloitte
 Insuficienţa forţei calificate de muncă a revenit printre îngrijorările liderilor de companii din România, după ...
Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Nu mai sunt locuri în spitalele COVID şi la ATI
Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Nu mai sunt locuri în spitalele COVID şi la ATI
Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că există posibilitatea carantinării Timişoarei, întrucât rata de infectare ...
Cîţu: Avem un draft al PNRR. La Educaţie s-a alocat 9%, iar la Sănătate aproape 3 miliarde de euro
Cîţu: Avem un draft al PNRR. La Educaţie s-a alocat 9%, iar la Sănătate aproape 3 miliarde de euro
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) este în elaborare, fiind la nivel de draft, a declarat, miercuri, ...