1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.09.2012

„Ruleta“ Fiscului, măsluită de casa de pariuri Super Bet, calea ferată a intrat în reparaţii şi laptele românesc nu va mai avea loc pe rafturile magazinelor. Citeşte pe larg revista presei din 12 septembrie 2012.

12 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Adevărul: „Ruleta“ Fiscului, măsluită de casa de pariuri Super Bet. Reţeta administratorilor: înfiinţează firme noi care preiau agenţia de pariuri, lăsându-le în incapacitate de plată pe cele vechi şi provocând astfel prejudicii de sute de mii de euro bugetului de stat. La adresa Ministerului Finanţelor a fost înaintată ieri o interpelare în Parlamentul României, din care reiese că administratorii unei case de pariuri au reuşit să fenteze Fiscul de mai multe ori, fără ca autorităţile să sesizeze cui acordă licenţe de operare.

ZF - Radiografia businessului Tarom: Curse neprofitabile, politică de distribuţie ineficientă, achiziţii nejustificate şi fără licitaţie, angajări şi salarii netransparente. Tarom trebuie să regândească reţeaua de rute pe care operează pentru a nu mai pierde bani, să exploateze eficient flota de avioane care în prezent este foarte eterogenă (aeronave din cinci familii diferite), să implementeze o politică de distribuţie eficientă prin care să valorifice toate canalele de distribuţie (inclusiv internetul) şi să reanalizeze procedurile prin care face achiziţiile publice.

Capital: Calea ferată a intrat în reparaţii. Vezi unde sunt deschise şantiere. Compania Naţională de Căi Ferate – CFR SA deşfăşoară în prezent lucrări, la nivel naţional, care vizează reabilitarea şi modernizarea a nu mai puţin de 204,8 kilometri de cale ferată dublă, 24 staţii şi 5 tuneluri feroviare, toate aflate pe coridorul IV paneuropean. Valoarea totală a contractelor semnate pentru execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare şi supervizare, aferente proiectelor din POS-T 2007-2013, se ridică la aproape 5,9 miliarde lei. La unele proiecte contribuţia CE este de 85%, iar la altele de 69,25%, restul fiind asigurat din bugetul de stat.

Income Magazine - Asaltul străinilor : Laptele românesc nu va mai avea loc pe rafturile magazinelor. Lactatele autohtone vor fi înlocuite treptat cu cele din import, până în 2015. Pe de o parte jucătorii locali vor fi „înghiţiţi” de coloşii internaţionali, iar pe de altă parte vom asista la falimente şi la închideri de fabrici procesatoare. Motivul: aproape toate fabricile locale trebuie retehnologizate. După ce au investit fonduri importante în dezvoltare şi în branduri, aproximativ 30% dintre producători vor dispărea de pe piaţa locală. Îşi vor închide porţile, odată cu eliminarea cotelor de lapte din 2015 şi înăsprirea normelor de igienă (standardizare conform HACCP).

Capital: Cum vrea Gigi Becali să înfrângă criza. În opinia lui Gigi Becali, „fotbalul este singura marfă căreia îi crește valoarea pe timp de criză“. Omul de afaceri este convins că va câștiga sute de milioane de euro din acest sport. "Până acum am investit în clubul Steaua 30 de milioane de euro. Teoretic, înseamnă că am minus 30 de milioane de euro. Dar nu e deloc așa", spune omul de afaceri George (Gigi) Becali. În opinia sa, clubul de fotbal Steaua, al cărui proprietar este, valorează acum 100 de milioane de euro tocmai pentru faptul că a intrat în Europa, în competițiile internaționale care se desfășoară aici, în Champions League și în Europa League.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO