5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 12.10.2012

Meciul Turcia-România în economie, cum variază taxele de studiu la facultate în țările europene şi un interviu cu David Noel de la SoundCloud. Citeşte pe larg revista presei din 12 octombrie 2012.
Economica.net - vin, 12 oct. 2012, 06:50
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.10.2012

ZF: Turcia este cu cinci locuri peste România în clasamentul PIB per capita şi vrea ca în zece ani să intre în topul primelor zece economii ale lumii. Dacă istoria confruntărilor dintre România şi Turcia se pierde în negura timpului, cea a înfruntărilor fotbalistice începe în 1923 cu o remiză, în chiar meciul de debut al naţionalei turce pe scena mondială a fotbalului. De atunci formaţia turcă a crescut, ajungând să revendice, în cea mai bună performanţă a sa, locul trei în Cupa Mondială din 2002. Turcia are ambiţii economice mari, fiind hotărâtă să-şi tripleze PIB-ul în următorii zece ani şi să intre în topul primelor zece puteri ale lumii. Economia vine cu un impuls puternic din urmă dat de triplarea PIB-ului la aproape 800 miliarde de dolari în ultimii zece ani. Progresul alert a propulsat Turcia pe locul 16 în topul marilor economii ale lumii.

Capital: Cum variază taxele de studiu la facultate în țările europene. Costul învățământului superior pentru studenți variază în mod considerabil în Europa, indică un raport publicat de Comisia Europeană. Cele mai ridicate taxe de școlarizare se înregistrează în Anglia, unde studenții plătesc până la 11 500 euro pe an universitar, în timp ce în Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Grecia, Malta, Norvegia, Regatul Unit (Scoția) și Suedia, în majoritatea cazurilor nu se percep taxe. Țările nordice se numără printre cele mai generoase, deși Finlanda și Suedia au urmat recent exemplul Danemarcei, introducând taxe pentru studenții internaționali. Toate țările, cu excepția Islandei și Norvegiei, percep taxe pentru studenții originari din afara Europei.

Income Magazine: Depozite în ţară vs depozite în străinătate. Pentru românii angajaţi în străinătate, pentru cei care derulează afaceri în afara graniţelor sau care studiază într-una dintre ţările Uniunii Europene, atitudinea faţă de economisire nu ar trebui să se modifice. Pot deschide conturi de depozite în orice stat membru din UE, fără a fi nevoiţi să menţină legătura cu o banca din ţara de origine. Sigur , această opţiune este valabilă şi pentru românii care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile enumerate, însă vor pur şi simplu să obţină randamente mai bune.

ZF: Firma de construcţii a lui Georgică Cornu, în insolvenţă. Compania de construcţii Confort, parte a grupului Izometal Confort, controlat de omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, a intrat în insolvenţă la propria cerere după ce s-a confruntat cu un blocaj financiar. Confort este unul dintre cei mai mari constructori români, cu afaceri de circa 124 de milioane de euro anul trecut.

Capital: INTERVIU cu David Noel, SoundCloud: „Vom vedea în curând multe companii cu ambiţii globale care vor porni din Europa de Est”. SoundCloud este un startup promiţător din Berlin a cărui misiune este de a face web-ul să vorbească, de a transforma felul în care sunetele sunt utilizate în mod tradiţional şi de a le face la fel de populare pe web precum textele, imaginile şi videoclipurile. David Noel este VP Community în cadrul SoundCloud şi conduce un grup de 15 Community Managers şi Community Support Specialists. Obiectivul echipei sale este de a dezvolta şi susţine comunitatea evangheliştilor SoundCloud din întreaga lume oferindu-le o experienţă unică de customer service şi susţinând iniţiativele ce au ca rezultat dezvoltarea comunităţii.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...