1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.11.2012

Un milion de maşini pe an pe platforma lui Logan 2, ministru din guvernul Ponta, executat silit de fisc şi SRL-ul care câştigă licitaţii RATB pe bandă rulantă. Citeşte pe larg revista presei din 12 noiembrie 2012

12 noi, 2012 | ECONOMICA.net

ZF: Francezii de la Dacia vor o producţie anuală de un milion de maşini pe platforma noului Logan. Pe lansarea celei de-a doua generaţii a modelului Logan, care a consacrat Renault în segmentul low-cost al pieţei auto, se va baza o treime din întreaga producţie anuală de peste 2,7 milioane de maşini a grupului francez. "În prezent automobilele pe platforma Logan reprezintă aproape 30% din vânzările grupului Renault la nivel mondial, iar acest prag urmează a fi depăşit odată cu lansarea celei de-a doua generaţii a Logan", a spus Arnaud Deboef, şeful programului entry din cadrul grupului Renault, cel care îi raportează direct lui Carlos Ghosn despre Logan II, comercializat sub toate brandurile alianţei Renault Nissan.

Capital: BNR alege deprecierea controlată a leului. Fără investiții străine directe, fără finanțare externă, cu rezerva valutară în scădere și un necesar de 25 de miliarde de euro pe an, BNR a ales, pe termen scurt, o soluţie de compromis pentru leu. România are nevoie să atragă circa 25 de miliarde de  euro pe an pentru a finanţa ratele la datoria pu­blică externă şi deficitul de cont curent. „România va fi nevoită să dea înapoi finanţatorilor externi şi investitorilor în bonduri aproximativ 13 miliarde de euro în 2012 şi 2013“, a declarat Ionuţ Dumitru, pre­şedintele Consiliului fiscal şi economistul-şef al Raiffeisen Bank.

Income Magazine: SRL-UL „vinde orice” câştigă toate licitaţiile la RATB. Să ai siguranţa că afacerea ta va merge orice s-ar întâmpla este visul oricărui antreprenor, nu numai din România. Iar când această siguranţă se traduce în sume impresionante, care cresc de la an la an, indiferent de contextul economic sau politic, lucrurile par desprinse din poveşti. De groază, am spune noi, românii păgubiți. Pentru că sunt bani de la buget,  iar afacerile se derulează cu RATB, o companie care trăieşte din subvenţiile de la stat. 9 licitaţii câştigate în 2007, alte 15 în 2008, 30 de licitaţii adjudecate în 2009 , 14 licitaţii în 2010 , 12 licitaţii în 2011 , iar din 2012 până în prezent, 18 licitaţii câştigate. Un total de  98 de licitaţii în care o singură firmă a avut câştig de cauză.

Ştirile ProTV: Micul Paris renaşte. Cum arata Hotel Cismigiu dupa o investiţie de 15 milioane de euro. In primavara, hotelul Cismigiu va fi gata sa-si primeasca oaspetii in cele 60 de apartamente. Parterul este deja amenajat, iar o librarie s-a deschis recent aici. Mauricio Mesa Gomez, director companie spaniola: "Investitia a ajuns la 15 milioane de euro. A fost foarte complicat." Un alt proiect in plina reabilitare este si Grand Hotel du Boulevard, aflat vis-a-vis de Cercul Militar.

Capital: Un ministru al Cabinetului Ponta este executat silit de Fisc. Are aproape 40 de ani, în conturi şi depozite deţine peste 200.000 de euro, este proprietarul a trei case, iar din august este ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul. Dan Coman Şova, senatorul PSD, nu se poate mândri însă că este un bun antreprenor, iar acum Fiscul l-a luat în vizor. În declaraţia de avere, depusă în luna august 2012, Dan Şova menţionează că a avut pierderi anuale de zeci de mii de lei atât la SCA Sova şi Asociaţii, cât şi la Şova şi Asociaţii SPRL, mai exact este vorba de 59.116 de lei, respectiv de 15.982.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO