1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 13.07.2012

Adevărata faţă a retailului românesc, cum poţi să îţi cumperi vacanţă cu plata în rate şi dobânda zero şi RCS îşi înghite discret rivalii şi atacă zona rurală. Citeşte pe larg revista presei din 13 iulie 2012

13 iul, 2012 | ECONOMICA.net

ZF: Retailerii au încercat să „fenteze“ scăderea consumului cu zeci de deschideri. Vânzările per magazin arată adevărul din comerţ: -30%. Jucătorii din retailul modern au înregistrat anul trecut scăderi ale vânzărilor per magazin cu până la peste 30% în contextul în care consumul a continuat să scadă, iar retailerii au mers înainte cu deschiderile de magazine noi în încercarea de a-şi menţine afacerile la un nivel similar celui din perioada de boom. Din totalul celor 13 reţele de comerţ modern doar una singură a reuşit să îşi majoreze vânzările per unitate. Lanţul de supermarketuri de proximitate Profi, deţinut de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors, a ajuns anul trecut la vânzări per magazin de puţin peste 2 milioane de euro, în creştere cu circa 14 procente comparativ cu anul anterior. Reţeaua deţine cele mai mici vânzări per magazin din comerţul modern.

Capital: Cum poți să îți cumperi vacanță cu plata în rate și dobânda zero. Concediile pot fi luate și pe credit, cu costuri suplimentare zero, lucru de neconceput în trecut. Totul este să fii foarte calculat şi să știi în câte rate poți rambursa. Vechiul credit de vacanță s-a demodat încă din anii de boom economic. Metamorfozarea lui a fost treptată: cardul de credit, mai scump, dar mai uşor de obţinut, i-a luat inițial locul. Agențiile de turism au apelat apoi la plata în rate.  Inovația bancară a durat ceva mai mult: abia de anul trecut au apărut primele campanii pentru așa-numitele  carduri multibrand, care permit achitarea vacanțelor pe card cu plata în rate, fără dobândă.

ZF: RCS îşi înghite discret rivalii şi atacă zona rurală. Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a preluat în ultimul an de zile, potrivit informaţiilor obţinute de ZF de pe piaţa de telecom, aproximativ 200.000 de abonaţi prin achiziţii succesive ale unor rivali mai mici de pe piaţa de cablu, patru tranzacţii având loc doar în prima parte a acestui an.

Gândul: Ghidul turistului nemulţumit. Cui te adresezi şi care sunt modalităţile prin care poţi depune o reclamaţie. Românii care întâmpină probleme în perioada vacanţelor din cauza hotelierilor sau a agenţiilor de turism, cei care sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor primite sau cei care nu beneficiază de toate facilităţile incluse în pachetul turistic plătit se pot adresa reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) sau reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în funcţie de cazul pe care vor să îl semnaleze.


Finanţiştii: CE ar putea suspenda platile pentru unele programe operationale. Exista riscuri foarte mari ca anumite zone, axe prioritare din programele operationale, sa fie suspendate de la platile Comisiei Europene, din cauza problemelor inregistrate in modul de desfasurare a achizitiilor publice, a declarat, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Europene, Razvan Cotovelea, in cadrul conferintei “Achizitiile publice, frana sau factor de progres pentru cresterea economica”, organizata de Finantistii in colaborare cu Integrate Investment si cu BizLawyer.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO