5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 14.03.2013

De ce fug nemtii de imobiliarele româneşti, Ce câștigă și ce pierde România în Zona euro, Legumicultura, o afacere încă rentabilă, dar si  Cele mai avantajoase carduri de credit. Citeste integral revista presei interne din 14 martie 2013. 
Economica.net - joi, 14 mart. 2013, 06:21
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 14.03.2013

Capital.ro: De ce fug nemtii de imobiliarele româneşti. Experienţele negative, mentalitatea balcanică şi lipsa unor proprietăţi de calitate îi determină pe investitorii imobiliari germani să se oprească în Polonia, Cehia şi Ungaria, în ciuda randamentelor superioare care se pot obţine în România. Chiar dacă au plasat până acum peste 850 mil. euro în proprietăţi româneşti, puţinii investitori germani care şi-au încercat norocul pe piaţa locală au avut parte numai de afaceri proaste. Aventura imobiliară a nemţilor de la Deutsche Gesellschaft für Immobilienfonds (DEGI), fosta divizie de investiţii imobiliare a grupului de asigurări Allianz, a început odată cu achiziţia unui portofoliu imobiliar format din clădirile de birouri Millennium Business Center, Construdava şi PGV Tower (fostul sediul Bancpost), pentru care au plătit 110,5 mil. euro.

ZF: Efectul eolienelor: energia s-a ieftinit pe bursă peste 30%. Când se va vedea în facturile plătite de populaţie? Facturile plătite de micii consumatori in­dus­triali, care încă mai primesc o parte din ener­gie la preţuri reglementate, ar putea scă­dea cu circa 2-3% din aprilie 2013 ca ur­mare a diminuării semnificative a preţurilor la curent datorită unei producţii tot mai mari de ener­gie eoliană. La casnici, acest lucru se va ve­dea abia din vara acestui an. Primii care bene­fi­ciază de aceste ieftiniri sunt însă marii con­su­ma­tori, care sunt activi direct pe bursa de energie.Ieri, pe piaţa pentru ziua următoare a bursei de energie OPCOM preţul energiei pen­tru data de 14 martie era de 143,6 lei pe MWh. În aceeaşi zi a anului trecut preţul era de 243,5 lei pe MWh, ceea ce se traduce într-o ieftinire de 40%.

EVZ: Ce câștigă și ce pierde România în Zona euro. Deși suntem, din punct de vedere tehnic, aproape pregătiți pentru adoptarea monedei unice, economia este prea puțin performantă ca să facem, deocamdată, pasul. Obiectivul e realizabil doar dacă demonstrăm că avem stabilitate a cursului de schimb şi a preţurilor, dar şi a deficitelor. Trebuie totuşi să ne ferim de acest pas dacă nu suntem competitivi. „În Zona euro nu mai există avantajul cursului de schimb. În prezent, deprecierea leului faţă de euro ajută exportatorii să fie competitivi. Deficitele scad. Fără acest mecanism, ţări precum Grecia, de exemplu, au avut mari probleme”, a declarat pentru EVZ Radu Crăciun, director de investiţii la Eureko Pensii.

Agrointel: Legumicultura, o afacere încă rentabilă. Pe tarabele piețelor din București au apărut „verdețurile” de primăvară: ridichi, salată sau ceapă verde. Majoritatea provin din serele din jurul Capitalei, un business foarte bun dacă este făcut cum trebuie. În comuna Vidra, județul Ilfov, solariile fac parte din gospodăria fiecărui locuitor. Practic, nu există casă fără cel puțin un solariu. Unele sunt amenajate chiar în curte, în imediata apropiere a scărilor de intrare în casă. Pe Gheorghe Barbu l-am găsit întinzând folia pe unul dintre cele două solarii pe care le-a amenajat în grădina din spatele casei. Prima concluzie a discuției este aceea că practicarea legumiculturii în solarii nu este deloc ieftină și la îndemâna oricui. Dimpotrivă, necesită cheltuieli consistente și oarecare pricepere.

Income Magazine: Cele mai avantajoase carduri de credit. Ca să-şi fidelizeze şi să-şi extindă clientela, băncile acordă utilizatorilor de carduri de credit o serie bonusuri şi recompense. Una dintre cele mai frecvente modalităţi de răsplatire a clienţilor o reprezintă punctele de loialitate convertibile în bani. Acestea pot fi folosite ulterior pentru reduceri la diferite magazine partenere sau valorificate sub formă de cumpărături gratuite la aceiaşi comercianţi. Cardul de credit al celor de la Garanti Bank – Bonus Card – oferă o gratificaţie de până la 10% din valoarea cumpărăturilor achitate cu cardul în reţeaua celor 5.000 de magazine partenere, cumpărături până la 12 rate fără dobândă sau 0% dobândă pentru perioada de graţie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile medicale, că această problemă trebuie "judecată cu precauţie",......
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...