5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 14.11.2012

Cea mai reclamată companie de asigurări din România, cât a câştigat cel mai bine plătit agricultor din România şi fondurile de pensii private au scos 626 mil. lei peste graniţe. Citeşte pe larg revista presei din 14 noiembrie 2012.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 06:32
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 14.11.2012

ZF: Fondurile de pensii private au scos 626 mil. lei peste graniţe. Fondurile de pensii private obligatorii au investit 626 mil. lei pe pieţele externe. Contribuţia lor la finanţarea economiilor străine ar putea să crească în detrimentul economiei locale dacă regulile de investiţii vor deveni mai stricte aşa cum îşi doreşte Comisia de Supraveghere. Comisarii spun însă că principala lor grijă este ca banii de pensie ai românilor să fie în siguranţă şi nu dezvoltarea pieţei de capital.

Capital: Cea mai reclamată companie de asigurări din România îşi pune şi service-urile în cap. Feriți-vă de șoferii cu RCA la EUROINS! Societatea de asigurare care a adunat cele mai multe reclamaţii la CSA a intrat în conflict direct cu reprezentanţii service-urilor, care ameninţă că vor rupe înţelegerile cu EUROINS. Compania acuzată că plăteşte greu şi încearcă “să cadă la pace” direct cu păgubiţii spune că procedează absolut legal şi că a plătit sute de milioane de lei despăgubiri.

IncomeMagazine: Cât câştigă cel mai bine plătit agricultor din România. Cel mai mare venit din agricultură a fost obţinut anul trecut de un locuitor din judeţul Timiş, respectiv 2,06 milioane lei (490.000 euro), potrivit datelor furnizate Income Magazine de către ANAF. Vezi mai jos topul celor mai mari 10 venituri din agricultură în 2011. Pe locul doi în clasament se situează, la mare distanţă, un bucureştean din sectorul 3, care a declarat anul trecut un venit de aproape 1 milion de lei.

Agrointel: Merită să cumperi teren agricol în Republica Moldova? Preţul terenului arabil din Republica Moldova, mult mai mic decât cel de la noi, este unul dintre cele mai atractive aspecte de luat în calcul într-o investiţie în sectorul producţiei agricole din ţara vecină. Preţul terenului arabil nu poate fi însă singurul element care trebuie luat în calcul. Calitatea acesti teren este la fel de importantă. De asemenea, contează mult şi “mediul înconjurător” al pieţei imobiliare. Nu trebuie uitate nici investiţiile necesare pentru a face producţie pe acest teren arabil. Nici aspectele ce ţin de forţa de muncă nu sînt de ignorat. Şi în final, nici relaţia cu autorităţile.

Adevărul: ANALIZĂ Leul s-a prăbuşit odată cu investiţiile străine. În ultimii cinci ani, străinii au alocat în România cu 85% mai puţini bani, iar leul s-a depreciat cu 26% faţă de dolar şi cu 18% faţă de euro. În acelaşi timp, ţările care au atras investiţii şi-au apreciat moneda. Din ce cauză s-a prăbuşit leul? Desigur, din cauză că economia pe care o reprezintă a avut performanţe tot mai slabe. Economiştii au identificat, însă, şi un alt factor care a determinat slăbirea leului: reducerea drastică a investiţiilor străine. De altfel, şi în statisticile oficiale se vede destul de clar cum prăbuşirea leului a avut o legătură directă cu scăderea investiţiilor străine.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...