1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 15.05.2012

Cum a ajuns un român să conducă afacerile Coca-Cola din Japonia, topul celor mai căutate joburi în online şi de ce tuşim noi când răceşte Grecia. Citeşte pe laarg revista presei din 15 mai 2012

15 mai, 2012 | ECONOMICA.net

ZF: Topul celor mai căutate joburi în online -  mii de români se bat pentru posturi în agenţii de pariuri sau în vânzări. Operator agenţie pariuri sportive, manager trainee şi reprezentant vânzări sunt cele mai căutate locuri de muncă din ultima perioadă, acestea fiind joburile pentru care au aplicat aproape 30.000 de români, potrivit unei centralizări a ZF pe baza datelor oferite de site-urile de recrutare eJobs, MyJob, BestJobs şi HiPo. ro. ZF a cerut fiecărui site de recrutare topul joburilor active pentru care au aplicat cei mai mulţi candidaţi.

Business Magazin: Cum a ajuns un român să conducă afacerile Coca-Cola din Japonia. Călin Drăgan s-a consacrat în mediul de business local drept primul român care a ţinut frâiele filialei Coca-Cola HBC. Mai mult, a condus organizaţia în perioade de creştere economică, dar şi în criză, iar pentru rezultatele sale a fost promovat, anul trecut, la filiala japoneză a sistemului Coca-Cola. După mai puţin de un an a fost promovat iar, tot în cadrul companiei nipone, care are o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de dolari. Călin Drăgan îşi povesteşte experienţa japoneză într-un interviu pentru BUSINESS Magazin.

Capital - Analişti: Cursul de schimb nu scade sub 4,4 lei/euro până după alegeri. Nici apreciere spre 4,3 lei, nici depreciere de 4,5 lei pentru un euro. Acestea sunt previziunile pentru 2012 ale analiștilor financiari chestionați de revista Capital. Până nu demult, ideea că miș­cările politice ar avea un cuvânt greu în economia românească, implicit în mișcările de dobândă și curs, era privită cu indiferență, deoarece variațiile erau foarte mici. O moțiune de cenzură trecută în Parlament a modificat brusc evoluția monedei naționale și chiar intervalul de variație (imaginar sau nu) al cursului de schimb.

Adevărul: Bogaţii lumii au pierdut cât 10% din PIB-ul României. Averea celor mai bogaţi oameni ai planetei a scăzut săptămâna trecută cu 17,1 miliarde de dolari, echivalentul a aproape 10% din Produsul Intern Brut al României. Temerile privind pierderile de două miliarde de dolari raportate de JPMorgan Chase, dar şi deprecierea semnificativă a monedei euro în raport cu dolarul au afectat puternic bursele lumii.

România liberă: De ce tuşim noi când răceşte Grecia. În România, euro se întăreşte, în timp ce deprecierea leului a depăşit în ultimele săptămâni mai multe praguri istorice. Chiar dacă prăbuşirea monedei naţionale în raport cu cea europeană are şi resorturi interne, inclusiv în schimbările bruşte la nivelul guvernului, o dată cu amplificarea problemelor din Grecia economia României riscă să fie prinsă într-o serie complicată de turbulenţe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO