5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.06.2012

Cine este omul care va conduce cea mai mare licitaţie a anului, cum te arde firma de leasing la cursul de schimb şi româncele performante din afara graniţelor. Citeşte pe larg revista presei din 18 iunie 2012.
Economica.net - lun, 18 iun. 2012, 05:59
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.06.2012

ZF: Cătălin Marinescu, omul-cheie care va conduce cea mai mare licitaţie a anului – 700 mil. euro. În joc este prezenţa pe o piaţă telecom de peste 40 de miliarde de euro pentru următorii 15 ani. Cătălin Marinescu, 48 de ani, preşedintele Autori­tăţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), este omul-cheie în licitaţia care va stabili ce operatori de telefonie mobilă vor rămâne pe piaţă până în anul 2029 şi din care statul speră să ob­ţi­nă în această toamnă peste 700 mil. euro. Până acum la licitaţie şi-au anunţat prezenţa Cosmote, Orange, RCS& RDS şi Vodafone, dar în competiţie pot intra şi grupuri care nu au acum operaţiuni pe plan local.

Capital: Cum te arde firma de leasing la cursul de schimb. Firmele de leasing încasează doar în lei ratele la finanţările în euro. Cursul de schimb este, uneori, un fel de secret de stat şi, întotdeauna, foarte dezavantajos. Să afli cursul de schimb la unele firme de leasing din România este o misiune aproape imposibilă. Angajaţii de la call center nu ţi-l spun decât dacă sunt siguri fie că eşti client al companiei, fie că vrei să închei un contract. Această adevărată „secretomanie“ are o justificare cât se poate de pragmatică.  În ciuda faptului că acordă cu precădere finanţări în euro, firmele de leasing obligă clienţii să plătească ratele în lei. Ba, mai mult, companiile impun un anume curs de schimb care este, de cele mai multe ori, foarte dezavantajos.

Adevărul: Româncele performante din afara graniţelor. Excelează în fruntea multinaţionalelor, conduc afaceri sau sunt aplaudate pe marile scene din toată lumea. Un lucru este cert: româncele au obţinut recunoaştere internaţională. ANASTASIA  SOARE, 53 de ani, antreprenor, LOS ANGELES. Primele lecţii de business ale „Reginei Sprâncenelor” s-au derulat pe podiumul de lemn pe care clientele mamei sale, Victoria, se urcau pentru a le fi luate măsurile pentru rochii. Şi-a deschis primul salon în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, cu 50.000 de dolari, şi a ajuns la un ,,imperiu” de peste 850 de magazine care vând produsele pentru sprâncene, 75 de ,,studiouri de sprâncene” în cadrul Nordstrom, plus 18 saloane în Japonia.

EVZ: Ultima strigare pentru ştergerea unor datorii către stat. Firmele care au debite către bugetul de stat acumulate până la finele lunii august 2011 pot cere până la sfârşitul acestei luni anularea unei părţi din penalităţile de întârziere. Firmele care au bani pentru a-şi achita toate datoriile pe care le-au acumulat la bugetul statului din 2006 până la jumătatea anului trecut au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a beneficia de facilitatea Guvernului prin care pot scăpa de o bună parte din sumele accesorii calculate pentru fiecare zi de întârziere.

România liberă: Salariile şefilor de la Autostrăzi au crescut în anul de criză 2011 şi cu 75%. Principalii directori ai Companiei de Autostrăzi au înregistrat în 2011 creşteri ale veniturilor care au atins şi 75%. Majorarea salariului mediu pe economie a fost în aceeaşi perioadă de ordinul câtorva procente. Nivelul salariilor plătite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţio­nale din România (CNADNR) a crescut pentru majoritatea directorilor cu procentaje considerabile, mult peste inflaţie, peste media creşterii salariale la nivelul economiei şi chiar peste „realizările” în zona autostrăzilor şi drumurilor naţio­nale, arată declaraţiile de avere depuse zilele trecute de angajaţii CNADNR.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...