1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 20.03.2012

Cum au ajuns câteva mii de românii să parieze miliarde de euro pe discursurile lui Bernanke, UE ar putea finanţa construcţia canalului Dunăre-Bucureşti şi de ce întârziie construcţia autostrăzilor. Citeşte pe larg revista presei din 20 martie 2012

20 mar, 2012 | ECONOMICA.net

ZF: Cum au ajuns câteva mii de românii să parieze miliarde de euro pe discursurile lui Bernanke. Peste opt mii de români tranzacţionează pe piaţa valutară Forex şi pun la bătaie milioane de euro visând la îmbogăţire deşi şansele de câştig sunt foarte mici, pentru că depind de anticiparea evoluţiilor unor indicatori financiari complicaţi şi de reacţia pieţelor la deciziile marilor bănci centrale ale lumii. Investiţiile în acţiuni, mai simple şi mai puţin riscante decât cele în valute, nu sunt atât de populare printre românii preocupaţi în exces de cursul de schimb.

Gândul - Un nou proiect mamut anunţat de Transporturi: UE ar putea finanţa construcţia canalului Dunăre-Bucureşti, care costă 2,5 mld. euro. După autostrada inelară a Mării Negre, ministrul Transporturilor Alexandu Nazare aduce în atenţie un alt proiect: Canalul Dunăre-Bucureşti. CE ar putea finanţa construcţia canalului Dunăre-Bucureşti, a anunţat recent ministrul Alexandru Nazare. Declaraţia a fost făcută după întâlnirea pe care oficialul român a avut-o cu vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar european pentru Transport, Siim Kallas.

România liberă: De ce întârzie construcţia autostrăzilor. Tronsonul Timişoara-Lugoj împlineşte un an de dispute în Justiţie. Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor a respins plângerile a doi ofertanţi în privinţa construirii celor 23 de kilometri ai celui de-al doilea lot al autostrăzii. Disputa împlineşte un an şi riscă să continue la Curtea de Apel. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins săptămâna trecută plângerile primite de la consorţiile Tehnologica Radion-Lena, pe de o parte, şi Tirrena Scavi-Condotte-Cossi, pe de altă parte, privitoare la decizia CNADNR de a respinge drept inacceptabile ofertele acestora şi de anula licitaţia, din lipsă de oferte acceptabile.

Capital: Cum câştigă distribuitorii 200 mil. euro din re-exportul de medicamente. Circa 20% din piaţa medicamentelor pentru bolile cronice (hepatită C, HIV-SIDA sau cancer) iau calea re-exportului, potrivit estimării unuia dintre principalii jucători de pe piaţa farma din România. Cu sau fără criză, piaţa farma din România creşte continuu. Justificare există: consumul de medicamente pe cap de locuitor în România este de 100 de euro, faţă de Ungartia de exemplu, unde consumul este de 250 de euro pe cap de locuitor. Şi totuşi, în condiţii de restrângere a cash-ului, poate părea uşor ilogic să crească.

Adevărul: Portugalia nu va cere ştergerea datoriei sale după modelul grecesc. Ministrul portughez al Finanţelor, Vitor Gaspar, a asigurat luni la Washington că ştergerea datoriei consimţită de creditorii privaţi ai Greciei este un caz unic, lăsând să se înţeleagă că ţara sa nu are intenţia să solicite o facilitate similară, relatează AFP. "Din punctul de vedere al ţării mele", operaţiunea de restructurare a datoriei greceşti 'a fost întotdeauna considerată de Eurogrup ca fiind un caz unic', "deci nu este ceva ce s-ar putea repeta", a afirmat ministrul portughez la Institutul Peterson din Washington, specializat în cercetarea economică, făcând referire la reducerea datoriei Greciei cu 100 de miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO