5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 20.07.2012

Câtă pizza, şaorma şi mâncare chinezească mânăncă bucureştenii, cum va pierde România 500 de milione de euro şi care sunt cei mai mari angajatori din lume. Citeşte pe larg revista presei din 20 iulie 2012
Economica.net - vin, 20 iul. 2012, 06:22
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 20.07.2012

Capital: Bucureştenii dau 65 mil. euro pe pizza, shaorma și mâncare chinezească. Pe o piață dominată de lanțurile internaționale de fast-food, mari vânzători de hamburgeri, bucureștenii comandă zilnic 25.000 de shaorme, 10.000 de pizza și 500 de pachete cu mâncare chinezească. Pofta vine mâncând, spune un proverb românesc. Și se pare că bucureștenii au un chef mare de shaorme, pizza și „chineese“ dacă privim extinderea, la nivelul Capitalei, a unităților de acest gen.

ZF: Dacia pierde la Mioveni trei modele în favoarea Marocului. Cum am pierdut 500 mil. euro pentu că nu am creat piaţă. Renault a oprit luna aceasta producţia utilitarei Logan Pick-up la Mioveni, iar până la finele anului vor fi „trase pe dreapta” şi modelele Logan MCV şi Van, pe măsură ce aceste maşini vor fi înlocuite de modele produse în Maroc. În total, cele trei modele deţin în prezent aproximativ 20% din totalul producţiei de la Mioveni, cu exporturi anuale de peste 50.000 de unităţi, în valoare de aproape 500 mil. euro.

Adevărul: Microsoft, pe pierdere pentru prima oară de la înfiinţarea companiei. Microsoft înregistrează pentru prima oară pierderi de când compania a fost listată la bursă, în 1986. Pierderea raportată pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an se datorează performanţelor sub aşteptări ale companiei Aquantive.

Capital: Brandurile românești de modă au avut un 2011 cu pierderi de milioane de euro. Primele cinci cele mai mari lanțuri locale de retail au cumulat, anul trecut, pierderi de circa 12,7 milioane de euro şi datorii de puţin peste 186 de milioane de euro. Pe eticheta a patru dintre ele – Leonardo, Mondex, TinaR şi House of Art – scrie insolvență. Rețele amintite și care au intrat de bunăvoie în insolvență, plus Jolidon, care încă mai rezistă fără ajutor judiciar, păreau a fi cele mai stabile nume ale retailului românesc de fashion dinaintea crizei.

Finanţiştii: Top 50 cei mai mari angajatori din lume. Angajatorul numarul 1 la nivel mondial este lantul de retail Wal-Mart Stores, într-un top realizat de Forbes. Compania americana opereaza in 16 tari si are 2.200.000 lucratori. Anul trecut, grupul a inregistrat profituri robuste in strainatate, dar in tara de origine s-a confruntat cu o scadere semnificativa a vanzarilor. Somajul ridicat din SUA s-a simtit si in magazinele Wal-Mart unde numarul clientilor s-a redus semnificativ. Firma a fost obligata sa-si regandeasca strategia de dezvoltare axandu-se pe deschiderea unor unitati “ Walmart Express” atat in zonele rurale, cat si in cele urbane.

Te-ar mai putea interesa și
Ford Motor cumpără platforma Electriphi
Ford Motor cumpără platforma Electriphi
Compania Ford Motor a anunţat joi că va achiziţiona platforma Electriphi, care furnizează servicii de administrare a staţiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice şi soft pentru......
Ioana Mihăilă: În PNRR sunt prevăzute investiții de 150 de milioane de euro pentru prevenirea infecțiilor din spitale
Ioana Mihăilă: În PNRR sunt prevăzute investiții de 150 de milioane de euro pentru prevenirea infecțiilor din spitale
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat joi că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute ...
Hidroelectrica a început acțiunea de modernizare a echipamentelor de la Porțile de Fier I
Hidroelectrica a început acțiunea de modernizare a echipamentelor de la Porțile de Fier I
Societatea Hidroelectrica a anunțat joi că a semnat contractul de achiziție sectorial având ca obiect ”Modernizarea ...
Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare
Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare
Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat joi să anuleze legislaţia Obamacare care, introdusă de fostul preşedinte Barack ...