1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 22.01.2013

Ce salariu are preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, radiografia bugetului de stat pe 2013, luptătorul de K1 cu afaceri în energie şi cum rezistă de 19 de ani un supermarket de 100 mp din Bucureşti, cu vânzări de 1,3 mil. euro pe an. Citeşte pe larg rervista presei din 22 ianuarie 2013

22 ian, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Radiografia bugetului de stat pe 2013: Ministerul Fondurilor Europene îşi creşte cheltuielile cu 350%, iar Ministerul Sănătăţii cu 124%. ANI trebuie să-şi scadă costurile cu 17%. Cele mai mari creşteri de cheltuieli din bugetul de stat în acest an vor fi la Ministerul Fondurilor Europene (un plus de 350%), Ministerul Sănătăţii (plus 134%), Consiliul Concurenţei (plus 69%), Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (plus 66%) şi la Serviciul de Protecţie şi Pază (plus 42%). 39 din cele 51 de instituţii care beneficiază de bani de la bugetul de stat îşi vor majora în acest an cheltuielile, media de creştere în cazul acestora fiind de 25,4%. Per total, media de creştere a chel­tu­ielilor din bugetul de stat este de 16,8%, potrivit calculelor ZF, pentru că unele instituţii vor avea în acest an cheltuieli mai mici decât în 2012.

Capital: Ce salariu are preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Daniel Tudor, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Capital, ce salariu încasează. El obţine un salariu de bază net de 32.546 de lei pe lună sau aproximativ 7.500 de euro la cursul afişat astăzi de BNR.

ZF: Cum rezistă de 19 de ani un supermarket de 100 mp din Bucureşti, cu vânzări de 1,3 mil. euro pe an. Supermarketul Quick Deli de pe strada Tunari din Bucureşti are zilnic 700-800 de clienţi, fiecare lăsând la casă în medie 20 de lei pentru dulciuri, salate sau mici cadouri. Deschis non-stop, magazinul care a apărut pe piaţa locală acum 19 ani a reuşit să facă faţă expansiunii agresive a retailerilor moderni mizând pe fidelizarea clienţilor. "Faptul că suntem deschişi non-stop ne oferă un avantaj în lupta cu concurenţa. Deja ştim că dimineaţa vin cei care merg la serviciu şi care opresc pentru cafea, ţigări şi poate o gustare lejeră pentru la muncă. Apoi vin persoanele de vârsta a treia, iar începând cu ora 11 vin angajaţii companiilor care au birouri în zonă", povesteşte Liliana Comăneci, direc­torul general şi proprietarul magazinului.


Income Magazin: Luptătorul de K1 care vrea să ajungă ca Ţiriac. Un alt exemplu pentru sportivii care se întreabă ce vor face după ce „vor ieși la pensie” este luptătorul de K1 Ionuţ Iftimoaie. A început în 2008, când a investit într-o firmă de pază şi protecţie din Bucureşti. Deşi a intrat în acest business în anul în care criza s-a declanşat şi în România, firma s-a dezvoltat rapid, iar astăzi are acoperire naţională şi continuă să se extindă. Între timp, în aria de interes a lui Ionuţ Iftimoae şi-a făcut loc un domeniu extrem de complex, dar cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, în momentul de faţă – energia. Are în lucru un proiect pentru un parc eolian de mari dimensiuni şi alte proiecte, ceva mai mici, de investiţii în panouri fotovoltaice, cu capacităţi cuprinse între unu şi cinci MW.

Capital: Turiștii au hotărât care sunt cele mai bune hoteluri din România. Unități de cazare pentru care un turist plătește un tarif similar hotelurilor din cele mai scumpe capitale europene nu se află pe lista celor mai bune hoteluri din România, potrivit Travelers’ Choice 2013, top întocmit de Trip Advisor. Nici măcăr toate hotelurile de cinci stele ale României nu se regăsesc în clasament. Mai mult, cel mai bun hotel din România nu se află la București ci la Iași. Este vorba de Little Texas de la Iași, hotel clasificat la patru stele. Podiumul este completat de Ramada Nord și boutique hotelul Epoque, ambele din București.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO