1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 24.07.2012

Câţi bani au dus în paradisurile fiscale românii şi firmele din România în ultimii 40 de ani şi Hagi își mai face un complex turistic pe litoral. Citeşte pe larg revista presei din 24 iulie 2012

24 iul, 2012 | ECONOMICA.net

ZF: Românii şi firmele din România au transferat 91 mld. dolari în ultimii 40 de ani în paradisurile fiscale, mai mult decât jumătate din PIB-ul anului 2010. Românii şi firmele din România au ascuns de ochii fiscului în paradisurile fiscale active de aproximativ 91,1 miliarde de dolari între 1972 şi 2010, sumă echivalentă cu mai mult de jumătate din PIB-ul naţional din 2010. În Europa de Est suntem întrecuţi doar de Ungaria şi Polonia în privinţa evaziunii fiscale prin conturile din băncile offshore. Raportat la perioada analizată, activele ascunse în paradisurile fiscale de români şi firmele din România totalizează 2,5 miliarde de dolari pe an.

Adevărul: Hagi își mai face un complex turistic pe litoral. Regele fotbalului românesc își extinde afacerile în turism. De data aceasta, Gheorghe Hagi alege să își construiască un complex turistic în Constanța, la limita cu stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol. Edilii orașului vor vota la ședința de Consiliu Local de vineri, 27 iulie, un Plan Urbanistic de Dezvoltare prin care se modifică întreaga configurație a loturilor din zona Campusului Universitar pentru a se crea acces la viitorul imobil.

Hotnews: Ce succes a avut plata prin SMS a intrarii la metrou in cinci luni de la lansare. In sapte statii de metrou se poate intra incepand din luna februarie a acestui an pe baza telefonului mobil prin simpla transmitere a unui SMS si apropierea terminalului de un dispozitiv special. Este vorba de statiile: Gara de Nord 1, Grozavesti, Petrache Poenaru, Piata Victoriei 1 si 2, Politehnica, Timpuri Noi si Universitate, iar de la lansarea acestui proiect si pana la sfarsitul lunii iunie s-au efectuat 6.782 de validari prin telefonul mobil, arata datele furnizate pentru HotNews.ro de catre Metrorex.

Capital: Cum scăpăm de spirala costurilor uriașe ale cardurilor de credit. Dacă ai scăpat de sub control cheltuielile cu cardurile de credit, este bine să apelezi cât mai repede la soluţia refinanţării, care îţi poate aduce o rată lunară cu mult mai mică. Care sunt variantele? Chiar dacă în prezent, cu unele excepţii, băncile au devenit mult mai prudente în ceea ce priveşte cardurile de credit, ele se confruntă acum cu efectele cardurilor acordate în perioada de boom 2006-2008. De multe ori, cardurile de credit au fost prezentate greşit ca fiind o alternativă la creditul de nevoi personale, fără a li se prezenta anumite caracteristici în detaliu - cele legate de retragerile de cash, de perioada de graţie etc., spune Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.


ZF: Negocierile cu Energy Holding, în prelungiri: statul vrea diminuarea contractului cu 3 ani. Negocierile dintre Hidroelectrica şi Energy Holding, compania care are al doilea cel mai mare contract de achiziţie de energie cu producătorul de stat după Alro, erau încă în curs de desfăşurare în cursul zilei de ieri, urmând ca azi să aibă loc discuţia finală. Reprezentanţii Hidroelectrica spun că există un acord al părţilor asupra preţului, dar că intenţia statului este ca durata contractului să fie redusă cu trei ani. Una dintre companiile care iau energia hidro prin intermediul Energy Holding este producătorul auto Dacia, cel mai mare exportator din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO