5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.04.2012

O bancă din România a rămas fără directori, legenda Logan se pregăteşte pentru o nouă generaţie şi cine termină hidrocentrala lui Ceauşescu de la Răstoliţa. Citeştee pe larg revista prese din 25 aprilie 2012.
Economica.net - mie, 25 apr. 2012, 04:31
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.04.2012

Capital: Banca Feroviară Română a rămas fără directori. Rând pe rând toţi directorii generali adjuncţi de la Banca Feroviară Română (BFR) și-au dat demisia. Singurul rămas pe baricade este Petre Tulin, președintele. Un director general adjunct așteaptă totuşi avizul BNR. Nu ştim dacă vina aceastor demisii o poartă Petre Tulin sau situaţia băncii. Demisiile lanţ din ultima jumătate de an înregistrate de Petre Tulin nu au o cauză explicită. Cert este că, din trei directori generali adjuncți cât are stabilit BFR prin organigrama publicată în Monitorul Oficial, la ora actuală banca nu mai are niciunul.

ZF: La revedere Dacia Logan, maşina de la Piteşti care a revoluţionat industria auto. Logan 2 intră pe ultima sută de metri. Dacia Logan, „pariul nebun” al lui Louis Schweitzer, din gama căruia s-au produs peste 1,5 milioane de unităţi în opt ani, care a adus francezilor venituri de aproape 15 mld. euro şi care a dus Dacia la 8% din exporturile României, se pregăteşte să devină istorie. Producţia actualei generaţii a modelului Logan se va opri definitiv în luna decembrie a acestui an, odată cu pornirea celei de-a doua generaţii, cunoscute până acum sub numele de „proiectul X52”.

România  liberă: Cine termină hidrocentrala lui Ceauşescu de la Răstoliţa. În ultimii trei ani, lucrările la centrala electrică au fost accelerate, iar primul agregat va fi dat în folosinţă până la finalul lui 2012. Visul lui Nicolae Ceauşescu era să transforme România într-unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică din Europa. În anul 1989, după căderea lui Nicolae Ceauşescu, toate marile proiecte energetice ale dictatorului comunist au fost oprite. Unul dintre proiectele blocate după răsturnarea comunismului a fost cel de la Răstoliţa, din judeţul Mureş. Cu toate că specialiştii în economie consideră că este un proiect foarte profitabil, lucrările au fost oprite, iar şantierul a fost abandonat, vreme de câţiva ani. În ultimii trei ani, lucrările la centrala electrică au fost accelerate, iar primul agregat va fi dat în folosinţă până la finalul lui 2012.

HotNews: Noi pasi in aparitia operatorilor mobili virtuali (MVNO) in Romania: SNR si-a stabilit strategia, iar Computaris si Prime Telecom vor sa lanseze primul operator MVNE. SNR (Radiocom), compania nationala care asigura transmisiile TV pentru Societatea Romana de Televiziune, vrea sa se lanseze ca operator mobil virtual complet (MVNO) si sa furnizeze pachete de servicii adaptate (bundle cu servicii de voce fixa, Internet si VPN) adaptate unor comunitati de afaceri profesionale sau etnice insuficient deservite in acest moment, a declarat marti Cristian Nitu, directorul general al companiei. Tot marti, companiile Computaris si Prime Telecom au anuntat ca vor lansa primul operator virtual MVNE (Mobile Virtual Network Enabler) din Romania.

Adevărul: Un angajat român din zece lucrează part-time. Aproape un milion de români sunt salariaţi cu jumătate de normă. Dintre aceştia, un sfert îşi doresc să lucreze mai multe ore, potrivit datelor Eurostat. La sfârşitul anului trecut, România avea puţin peste nouă milioane de angajaţi cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani. Dintre aceştia, 10,5%, adică 957.115 persoane, erau angajaţi part-time, potrivit datelor publicate recent de Biroul european de statistică, Eurostat. Fie că programul nu le permite să lucreze cu normă întreagă, fie nu şi-au găsit un job full-time şi, în ultimă instanţă, au optat pentru part-time.

Te-ar mai putea interesa și
Ford ar putea să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Ford ar putea să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Un tribunal german a emis vineri o decizie care interzice grupului auto Ford să producă şi să comercializeze automobile capabile să se conecteze la Internet, ca urmare a unui proces legat de......
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ''indubitabil 15 sau 20 de ani'', a estimat duminică ministrul delegat francez ...
Airbus se aşteaptă la creşterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina şi carantinei din China
Airbus se aşteaptă la creşterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina şi carantinei din China
Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimistă cu privire la perspectivele pentru acest ...
Europa vrea să relanseze producţia internă de magneziu până în 2025 pentru a-şi reduce dependenţa de China
Europa vrea să relanseze producţia internă de magneziu până în 2025 pentru a-şi reduce dependenţa de China
Factorii de decizie din Uniunea Europeană au lansat o iniţiativă destinată relansării producţiei interne de magneziu, ...