1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.04.2013

Despre managerii puşi la companii de stat fără experienţă în mediul privat, când iese Hidroelectrica din insolvenţă, Elliott şi City of London controlează 1,5% din afacerile din România şi interviu cu Konstantin Kosachev, co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale (mixte) româno-ruse de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică. Citeşte pe larg revista presei din 25 aprilie 2013

25 apr, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Jumătate dintre managerii „privaţi“ numiţi în companiile de stat nu au experienţă în mediul privat sau sunt „politici“. Aproape jumătate dintre managerii „privaţi“ care formează consiliile de administraţie din opt companii de stat (adică 26 dintr-un total de 51 de administratori) sunt sau au fost membri ai unui partid politic, au făcut afaceri cu politicieni sau au ocupat funcţii de conducere în aceste companii şi în trecut – aşa arată o primă scanare a proiectului de introducere a managementului privat la companiile de stat. În ceea ce priveşte recrutarea celor care ocupă funcţia de CEO, datele centralizate de ZF arată că doar doi dintre cei zece executivi plasaţi în funcţia de CEO „privat“ sunt cu adevărat „privaţi“, restul de cinci fiind fie foşti directori din companiile respective numiţi anterior politic, fie nu au experienţă în sectorul privat.

Gândul - Constantin Niţă, ministrul Energiei: Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă în 26 iulie.  Ministrul delegat pentru Energie a precizat că speră ca Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă în 26 iulie, potrivit înţelegerii cu administratorul judiciar al companiei, Remus Borza. Întrebat care sunt următorii paşi, după această dată, Niţă a răspuns că Hidroelectrica va trebui menţinută "într-un ritm de curăţire a cheltuielilor neeconomicoase", fiind vizată trecerea ei pe profit şi un plan de investiţii cât mai echilibrat şi mai raţional. Tot la Gândul LIVE ministrul delegat pentru Energie a dezvăluit că există în lucru un proiect pentru reorganizarea întregului sistem energetic naţional şi care va fi gata până la finele acestui an. Întrebat dacă vor fi reorganizate toate companiile din domeniul energetic el a răspuns afirmativ.

ZF: Elliott şi City of London controlează 1,5% din afacerile din România. Două grupuri americane, Elliott şi City of London, sunt printre cei mai mari investitori din România în ultimii ani, după ce au investit 400 mil. euro în acţiunile Fondului Proprietatea (FP), megaafacerea ultimilor cinci ani. Prin investiţiile realizate cele două grupuri au ajuns să deţină 27% din activele de 3,45 mld. euro ale Fondului Proprietatea, suficient ca să facă strategia fondului. Astfel, Elliott şi City of London controlează indirect afaceri cumulate de circa 3,39 mld. euro prin companiile din portofoliul FP, adică 1,5% din cifra de afaceri totală a companiilor locale.

Capital - HARTA CARTIERELOR: Mai bine chiriaş decât proprietar în Bucureşti. Aflată în faţa deciziei de cumpărare a unei locuinţe, orice persoană încearcă să facă o comparaţie între cele mai bune cartiere. Capital vă arată în ce zone din Bucureşti merită să cumperi şi în care e preferabilă chiria, totul privit prin ochii unui investitor. Bucureştiul are, fără îndoială, cea mai activă zonă imobiliară a ţării. Din acest considerent, raportarea bucureştenilor la spaţiul locativ ar trebui să constituie un model pentru întreaga piaţă. Totuşi, dacă pe pieţele mature locuirea în chirie precedă achiziţiei şi uneori reprezintă o soluţie pe termen lung, Bucureştiul este departe de mentalitatea din aceste pieţe.

România liberă -  Interviu cu Konstantin I. Kosachev Reprezentantul special al lui Vladimir Putin: „Pachetul Energetic III” al UE creează probleme suplimentare în cooperarea România-Rusia. Federaţia Rusă este interesată în dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor economice cu România, in condiţiile în care creşterile din ultimii ani au fost modeste, iar volumul schimburilor rămâne în urma potenţialului, susţine, într-un interviu acordat României libere, Konstantin Kosachev, co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale (mixte) româno-ruse de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO