1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în aceasta dimineaţă - 31.05.2013

Cei 5 care îmbracă România au afaceri de 340 milioane de euro, cât de profitabile sunt aeroporturile românești şi  Peste 650.000 de euro “compensaţii” pentru trei foşti supraveghetori din asigurări. Citeşte pe larg revista presei din 31 mai 2013

31 mai, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Cei 5 care îmbracă România au afaceri de 340 milioane de euro. Cei mai mari cinci retaileri străini din moda locală au terminat anul trecut cu afaceri de 340 de milioane de euro, în creştere cu 46,5% comparativ cu anul anterior. Inditex, H&M, C&A, New Yorker şi Takko au continuat să acopere toată piaţa locală cu magazine, ajungând la un total de 224 de unităţi la finalul lui 2012, cu aproape 50 mai multe decât în urmă cu un an.

Capital: Cât de profitabile sunt aeroporturile românești. 16 aeroporturi operaționale și alte două noi pe hârtie, peste zece milioane de pasageri la nivel național și proiecte de investiții de zeci de milioane de euro. Totuși, aproape jumătate dintre aeroporturile țării nu atrag nici măcar 50.000 de pasageri pe an. La începutul anului trecut, al doilea cel mai aglomerat aeroport al României, Băneasa, și-a închis porțile pentru traficul de masă, zborurile low cost fiind mutate pe Otopeni, Henri Coandă reușind astfel să-și crească traficul cu 41% și să urce pe locul 58 la nivel european în topul celor mai aglomerate aeroporturi de pe vechiul continent.

ZF: Acum opt ani măsura case, acum rulează 21 mil. euro.  „Patronul slovac mi-a spus că afacerea de aici e o pălărie prea mare pentru el. A vândut în 2008 şi cu banii luaţi s-a mutat în Florida. Atunci am decis să merg şi eu pe cont propriu.“ Aşa îşi începe povestea Horaţiu Ţepeş, un antreprenor de 33 de ani din Braşov, care în 2008 încă lucra pentru firma Rova din Slovacia, iar în acest an aşteaptă afaceri de 21 de milioane de euro de la propria firmă, Bilka Steel, care produce acoperişuri metalice.

Capital: Exclusiv Peste 650.000 de euro “compensaţii” pentru trei foşti SUPRAVEGHETORI din asigurări. Scandalul salariilor compensatorii pentru arbitrii financiari ia amploare. Surse apropiate situaţiei au arătat, pentru Capital, că trei foşti membri ai consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, printre care şi un actual consilier al preşedintelui ASF, au încasat deja câte 220.000 de euro pentru că li s-a scurtat mandatul.

România liberă: Mărturia lui Mitică Dragomir l-a înfundat pe directorul Antenelor, reţinut de DNA pentru şantajarea administratorului RCS&RDS. Miza şantajului : 35 de milioane de euro pe care RCS&RDS trebuia să le plătească Antenei TV Group în cadrul unui contract impus, prin şantaj, de directorul Sorin Alexandrescu. Şantajul a fost denunţat la DNA de administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, iar probele sunt reprezentate de interceptări de convorbiri telefonice şi ambientale, precum şi de documente scrise.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO