5 tipuri de produse digitale pe care le poţi vinde online

Tehnologia este astăzi mai puternică ca niciodată, iar acest lucru nu are neapărat conotaţii negative. Dacă te gândeşti la câte oportunităţi îţi oferă internetul, device-urile smart şi avansul tehnologiei, vei realiza că viaţa ta este uşurată şi imbuntatita cu mult datorită acestor invenţii.
Ion Dobreanu - joi, 13 apr. 2023, 17:32
5 tipuri de produse digitale pe care le poţi vinde online

Tehnologia a schimbat felul în care comunicăm, iar astăzi este mai mult decât simplu să faci apeluri video, teleconferinţe sau să schimbi mesaje instant. De asemenea, internetul şi device-urile precum laptopurile şi telefoanele au adus schimbări majore în piaţa muncii.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să lucreze de acasă şi nu neapărat că angajaţi ai vreunei companii. În prezent există zeci de metode prin care poţi lucra din intimitatea casei tale, freelance, cu ajutorul internetului.

Printre aceste metode se număra crearea de produse digitale. Ce sunt produsele digitale? Ei bine, acele produse pe care le foloseşti în format electronic pe laptop, telefon său calculator. Un ebook, un planner digital sau o revistă online sunt astfel de produse, pe care nu le vei utiliza niciodată în format fizic.

Adevărul este că în ultimul deceniu consumul de produse digitale a crescut seminificativ, iar în viitor se aşteaptă ca zonă de e-products, cum acestea se mai numesc, să crească în continuare.

Dacă te gândeşti să intri în această branşă, descoperă 5 tipuri de produse digitale pe care le poţi crea:

Jocuri pentru copii

Deşi există o mulţime de jocuri pentru copii pe piaţă, de la Lego şi până la puzzle-uri, părinţii şi copiii vor dori mereu să testeze noi activităţi distractive. Poţi crea jocuri pentru copii în format digital, folosindu-ţi creativitatea şi imaginaţia. Jocurile pentru copii în format digital pot conţine exerciţii distractive, poveşti sau chiar idei de mişcare fizică.

Nu uita că acestea trebuie să arate cât mai atractiv, deşi sunt în format digital. Foloseşte imagini cu personaje iubite de copii, culori vesele şi chiar poze cu animăluţe.

Cărţi tip E-book

Dacă ai expertiză într-un anume domeniu, atunci crearea de produse digitale poate deveni un proiect personal de succes. Cărţile în format electronic sunt la mare căutare, însă trebuie promovate corespunzător. Poţi vine un E-book ce vine cu soluţii, poveşti şi idei ce ţin de un domeniu la care te pricepi, iar promovarea cărţii o poţi face pe social media.

Trebuie să ştii că un E-book nu este numai despre informaţie, ci este şi despre vizualuri. Cartea nu poate conţine doar informaţie scrisă dacă îţi doreşti să fie atractivă pentru publicul larg. De aceea, foloseşte programe de editare grafică, fotografii şi ale artificii similare pentru a crea un produs digital uşor de parcurs şi atractiv.

Produse pentru Prinţ

Produsele pentru Prinţ sunt cele ce urmează să fie tipărite în format fizic, pornind de la un design realizat în format electronic. Cel mai bun exemplu de astfel de produse sunt fişele de lucru sau de colorat pentru copii. Astăzi, profesioniştii din domeniul educaţiei pot cumpăra astfel de fise gata realizate pe o varietate de teme. Nu numai fişele pentru copii pot avea succes, ci şi listele tip TO DO sau imaginile cu caracter motivaţional.

Plannere şi agende

Plannerele şi agendele sunt în topul produselor digitale de succes. De ce? Pentru că din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit diverse modalităţi de organizare a timpului. Plannerele şi agendele digitale sunt uşor de utilizat, au un design care inspiră de cele mai multe ori şi au un preţ prietenos.

Cursuri online

Dacă să scrii un E-book ţi se pare prea mare bătaie de cap, atunci ce zici de un curs online? Din nou, dacă ai expertiză într-un anume domeniu, este o idee bună să o împărtăşeşti cu ceilalţi. Un curs online poate conţine material audio, video, scris şi chiar şi exerciţii sau teme pentru cei ce îl achiziţionează.

Produsele digitale îţi pot aduce un venit suplimentar, însă trebuie să ştii că în acest domeniu concurenta este acerbă. De aceea, promovarea produselor este la fel de importanta precum crearea acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...