5 trucuri simple prin care poţi să economiseşti bani lunar

Ion Dobreanu - vin, 05 mart. 2021, 14:06
5 trucuri simple prin care poţi să economiseşti bani lunar

„Nu economisi ceea ce ţi-a rămas după ce ai cheltuit, ci cheltuieşte ceea ce ţi-a rămas după ce ai economisit” – este sfatul pe care ni-l oferă Warren Buffet, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume. Şi, indiferent câți bani câştigi, să ştii că ai un fond la care poţi apela în caz de urgenţă sau care să acopere o cheltuială neaşteptată este întotdeauna un lucru bun. Citește în continuare și descoperă 5 trucuri simple care te vor ajuta să economiseşti bani lunar.

Fă-ţi un buget şi ţine-te de el

Primul truc, şi cel mai important dintre toate, este să îţi organizezi cât mai bine veniturile lunare şi cheltuielile. Cu cât evaluezi mai bine unde se îndreaptă banii tăi, cu atât îți va fi mai ușor să economisești. Având un buget lunar și un plan definit, vei evita cheltuielile inutile. Dacă vrei, poți opta pentru un cont de economii în care să se depună lunar suma pe care o doreşti, după cum recomandă blogul Yoop în acest articol.

Achită-ți toate datoriile

Achitarea datoriilor este, fără indoială, unul dintre cei mai importanţi paşi în economisirea banilor. Dacă, de exemplu, ai un credit la bancă, eşti obligat să achiţi lunar o sumă de bani, printre care şi o dobândă, până la stingerea lui. În cazul unui card de credit, există posibilitatea să simţi nevoia de a cumpăra lucruri de care, probabil, nu ai o mare nevoie. Achită-ţi toate datoriile şi economiseşte sumele de bani pe care le achitai anterior.
Dacă ai un card de credit, un sfat care te va ajuta să îţi achiţi datoria este să plăteşti mai mult decât minimul de pe factură. Dobânzile pentru cardurile de credit sunt mai mai mari și, achitând lunar doar minimul de plată, va dura mult mai mult timp până vei stinge datoria.

Pregăteşte-ţi prânzul de acasă

Să îţi cumperi prânzul de câteva ori pe săptămână poate părea deloc costisitor, mai ales dacă te duci la cantina din clădirea de birouri. Însă, cheltuielile se adună. Pregătește-ți prânzul de acasă și vei observa cum vei începe să economiseşti bani, lună de lună.

Negociază-ţi abonamentele

Dacă eşti un client cu vechime, abonat la serviciile providerilor de internet, televiziune şi telefonie mobilă, îţi poţi renegocia contractele. De obicei, aceşti furnizori au campanii de fidelizare, prin care clienții cu istoric primesc abonamente la prețuri mult mai mici. Dacă ştii că au trecut 24 de luni de la ultimul contract semnat între tine şi una dintre aceste companii, îi poţi contacta şi solicita un nou contract.

Nu îţi cheltui economiile

Un alt truc de care trebuie să ţii cont este să nu îţi cheltuieşti economiile. Poți avea tendinţa, atunci când economiile tale au atins un anumit prag, să te gândeşti că ai nevoie de un obiect sau un serviciu. E important să reflectezi dacă este chiar necesar să îţi direcţionezi economiile în acest sens. După cum spuneam la început: „Fă-ţi un buget şi ţine-te de el”.

De ce este bine să economiseşti banii

Principalele motive pentru care este recomandat să ai nişte bani „la saltea” sunt:

  • Pentru a avea un fond care să acopere cheltuieli neașteptate, cum ar fi o urgență medicală sau o reparație scumpă neașteptată pentru casă sau maşină;
    Să ai o resursă financiară care să te ajute la cheltuielile tale de zi cu zi după ce te-ai pensionat;
    Pentru a face investiții din care să poţi genera venituri;
    Pentru a efectua o plată în avans în cazul unei achiziţii mari;
    Pentru a investi în educația copiilor.
    Mai multe sfaturi despre cum poţi să economiseşti bani găseşti în acest ghid.

Foto: Pixabay

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...