1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

54% din producţia de hale la cheie din 2018 a Terasteel a mers la export

TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de panouri termoizolante, structuri zincate și hale la cheie, prezent în 25 de țări din Europa, a avut o creștere de 13% a suprafeței medii a halelor la cheie realizate în 2018, pe fondul cererii mai mari și a creșterii capacității de producție. Astfel, suprafața medie a halelor realizate a crescut de la 590 metri pătrați în 2017, la 670 metri pătrați la finele anului trecut. Comenzile din afara țării le-au întrecut pe cele de pe plan local, 54% din comenzile de hale la cheie TeraSteel provenind din străinătate.

04 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Halele la cheie marca TeraSteel au avut predominant destinații de hale de depozitare, care au reprezentat cea mai mare proporție din numărul de comenzi, urmate de halele de producție și cele destinate industriei ușoare. O evoluție interesantă a avut piața din Ungaria, unde programele de accesare de fonduri europene au influențat destinațiile halelor contractate, clienții orientându-se spre ferme solare și clădiri agrozootehnice.

Lansarea, în 2015, a conceptului de hale la cheie s-a dovedit a fi un pariu câștigător pentru TeraSteel. Contractarea de hale la cheie a intrat pe un trend crescător începând cu 2017 și a continuat și în 2018. Evoluția din primele luni ale anului ne face să fim optimiști și estimăm că 2019 se va înscrie în aceeași linie cu anii precedenți. Cu toate acestea, estimările indică o contracție de 4-5% a sectorului de construcții în acest an, scădere provocată de mai multe cauze, de la evoluția internă a economiei, la creșterea constantă a prețului materialelor de construcții și până la o eventuală scădere a puterii de cumpărare”, spune Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

TeraSteel a lansat conceptul de hale la cheie în 2015. De atunci și până în prezent, compania a finalizat, cu succes, peste 130 de astfel de proiecte. Compania vizează o creștere a afacerilor de peste 15% anul acesta.

TeraSteel deține trei fabrici: două în România și una în Serbia, inaugurată în anul 2017. Fabrica din Serbia, prima fabrică deschisă în străinătate după 1990 și aflată integral în proprietatea unei companii private românești, deservește țări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croația și Muntenegru, dar și piețe secundare precum Ungaria, sudul României și nordul Greciei. Ponderea TeraSteel în veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast în 2018 este de 33%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO