54% dintre directorii români cred că afacerile companiilor pe care le conduc vor creşte în următorii ani – PwC

Peste jumătate dintre directorii generali din România (54%) se declară foarte siguri de perspectivele de creştere în următorii trei ani ale companiilor pe care le conduc, media la nivel global fiind de 49%, arată rezultatele sondajului PwC Global CEO Survey 2015, date publicităţii în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia.
Economica.net - mie, 21 ian. 2015, 12:50
54% dintre directorii români cred că afacerile companiilor pe care le conduc vor creşte în următorii ani - PwC

Pe de altă parte, 27% dintre cei chestionaţi cred că economia globală se va deteriora în 2015, un procentaj de trei ori mai mare de pesimişti faţă de anul anterior, când numai 8% dintre respondenţii români credeau că economia globală va înregistra un declin, scrie Agerpres.

Conform studiului PwC, 44% dintre directorii generali din România spun că sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte perspectiva creşterii veniturilor companiilor lor în următorul an (în creştere faţă de 39%, anul trecut), iar alţi 40% dau dovadă de optimism moderat când vine vorba de creşterea veniturilor în acest an.

Pe termen mediu, 54% dintre directorii generali din România afirmă că sunt foarte siguri de perspectivele de creştere ale companiilor lor în următorii trei ani, media la nivel global fiind de 49%.

Totodată, peste o treime (38%) dintre executivii români sunt de părere că starea economiei globale va rămâne neschimbată, în timp ce 35% sunt mai optimişti şi cred că se va îmbunătăţi.

Potrivit sursei citate, la nivel global, numărul directorilor generali care cred că economia globală se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni este mai mic decât anul trecut, dar încrederea în abilitatea lor de creşte veniturile propriilor companii rămâne stabilă.

La nivel regional, rezultatele variază considerabil. Astfel, executivii din Asia-Pacific sunt cei mai optimişti când vine vorba de economia globală, 45% dintre ei anticipând o îmbunătăţire, urmaţi de cei din Orientul Mijlociu (44%) şi America de Nord (37%). Doar 16% dintre executivii din Europa Centrală şi de Est se aşteaptă la o îmbunătăţire a condiţiilor economice.

Respondenţii din state emergente precum India (59%), China (46%) şi Mexic (42%) sunt mai optimişti în legătură cu economia faţă de omologii lor din statele dezvoltate precum SUA (29%) şi Germania (33%).

Pentru cea de-a 18-a ediţie a sondajului PwC Global CEO Survey au fost realizate 1.322 de interviuri în 77 de ţări în ultimul trimestru al anului 2014. Defalcat pe regiuni, au fost realizate 459 de interviuri în zona Asia-Pacific, 455 în Europa, 147 în America de Nord, 167 în America Latină, 49 în Africa şi 45 în Orientul Mijlociu.

În România, au fost realizate 63 de interviuri cu directorii generali locali.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...