Compania românească Safetech Innovations se extinde în Abu Dhabi. Anul trecut și-a dublat profitul, la 6,2 mil. lei

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează venituri totale de 32,5 milioane de lei în 2021, o creștere cu 76% față de 2020, o cifră de afaceri de 23 milioane de lei, o majorare cu 56% comparativ cu anul anterior și un profit net de 6,2 milioane de lei, cu 99% mai mult față de anul 2020.
Lidia Neagu - lun, 21 feb. 2022, 11:06
Compania românească Safetech Innovations se extinde în Abu Dhabi. Anul trecut și-a dublat profitul, la 6,2 mil. lei

„Suntem foarte mulțumiți de performanta echipei Safetech Innovations in 2021, în special de faptul că am realizat un profit net chiar mai mare decât estimarea inițială. Numărul atacurilor cibernetice este într-o continuă creștere, acestea devin una dintre cele mai proeminente amenințări la adresa corporațiilor din întreaga lume, inclusiv în România. Astfel de atacuri se traduc prin pierderi financiare și de date semnificative, dar și printr-o pierdere la nivel de reputație pentru companiile vizate. Prin urmare, ne așteptăm la o creștere a solicitărilor de soluții de securitate cibernetică, precum și a serviciilor de securitate cibernetică furnizate de echipele noastre. Având în vedere provocările curente din acest domeniu, intenționăm ca anul acesta să ne mărim echipa cu încă nouă experți noi pentru a putea gestiona cererea ridicată pentru serviciile noastre. În 2022 ne vom concentra pe continuarea creșterii afacerii noastre atât la nivel local cât și la nivel internațional și vom demara procedura de trecere pe Piața Principală a BVB. Le mulțumim acționarilor care ne-au susținut de-a lungul acestui an și abia așteptăm să atingem împreună acest obiectiv,” a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations. 

În anul 2021, implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 57% la cifra de afaceri totală a companiei, serviciile de securitate cibernetică cu 42%, în timp ce vânzarea de bunuri a echivalat cu 1% din cifra de afaceri totală. În linie cu rezultatele istorice ale companiei, ultimul trimestru al anului a fost din nou perioada cea mai aglomerată pentru Safetech Innovations, 43% din cifra de afaceri fiind generată doar în trimestrul respectiv. Cele mai solicitate servicii pe parcursul anului trecut au fost implementarea soluțiilor de securitate cibernetică precum și servicii de consultanță privind conformitatea cu Legea 362/2018. Anul trecut, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu 19 clienți noi, atât din România, cât și din străinătate. 

În contextul rezultatelor generate, conducerea Safetech Innovations va supune votului acționarilor în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, care va avea loc în data de 18 aprilie 2022, distribuirea de dividende în numerar în valoare de 4,2 milioane de lei, echivalentul unui dividend pe acțiune de 0,25 lei. În plus, compania va distribui câte trei acțiuni gratuite pentru fiecare acțiune deținută prin valorificarea primelor de emisiune în valoare de aproape 10 milioane de lei, din ultimele două majorări de capital social, din octombrie 2020 și ianuarie 2022.  

„Credem cu tărie că companiile aflate în creștere pot fi și companii profitabile care împart profitul net cu acționarii lor. Avem o poziție de numerar puternică și un plan de dezvoltare solid și, prin urmare, ne dorim ca această propunere de dividende să reflecte încrederea noastră în planurile de creștere, precum și să servească drept mulțumire acționarilor care ne-au susținut prin participarea la plasamentul nostru privat din octombrie 2020, care încă dețin acțiunile noastre, celor care au cumpărat acțiuni SAFE pe parcursul anului 2021, precum și acționarilor care au participat la cea mai recentă operațiune de majorare a capitalului social,” a adăugat Victor Gânsac. 

Pentru anul 2022, compania vizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, o cifră de afaceri de 40 milioane de lei și un profit net de 10,1 milioane de lei. În ceea ce privește extinderea internațională, Safetech Innovations a înființat în urmă cu câteva săptămâni o filială în Marea Britanie, iar în prezent se află în plin proces de recrutare a echipei. Într-o primă etapă, compania caută specialiști în vânzări și pre-vânzare, precum și un manager de produs. Odată ce entitatea din Marea Britanie este bine stabilită, compania își va muta atenția către înființarea entității din SUA, în perioada martie-aprilie a anului curent.

Totodată, în perioada imediat următoare, Safetech va înființa o filială și în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, împreună cu partenerul local. Compania se uită și la alte piețe globale pentru o potențială extindere, una dintre ele fiind zona Benelux. Cu toate acestea, potențiala expansiune în regiunea respectivă nu va fi realizată prin deschiderea unei alte filiale, dar prin colaborări cu intermediari care pot spori vizibilitatea Safetech în această piață.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 180 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO. În 2021, Safetech Innovations a fost cea mai tranzacționată companie de pe piața AeRO.

Înființată în 2011, Safetech Innovations (SAFE) este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT – Safetech Cybersecurity Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi.

 

Te-ar mai putea interesa și
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile proprii, menținând prețul motorinei....
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...