GTS Telecom încheie un parteneriat de 1 mil. euro cu Ciena pentru majorarea de zece ori a capacității de transport date

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, membru al grupului Deutsche Telekom AG, a implementat alături de Ciena lucrări ample pentru actualizarea rețelei naționale și creșterea capacității de transport date de la 10G la 100G.
Lidia Neagu - lun, 16 mai 2022, 12:35
GTS Telecom încheie un parteneriat de 1 mil. euro cu Ciena pentru majorarea de zece ori a capacității de transport date

Lucrările au presupus investiții totale de circa un milion de euro și au adresat și o serie de nevoi viitoare ale partenerilor locali și internaționali, rețeaua optică GTS putând atinge acum și capacități de 200G, 400G sau chiar 800G, în funcție de ritmul în care vor evolua nevoile clienților.

GTS deține si administrează în România o rețea extinsă de fibră optică si data centere, oferind o gamă completă de servicii, de la cele clasice de voce și date, la rețele private virtuale complexe sau medii Cloud administrate. GTS se adresează companiilor locale și globale, furnizorilor de telecomunicații si instituțiilor publice care necesită servicii de infrastructură IT.

„Pentru noi a fost esențial să putem oferi clienților acces la un nivel de conectivitate de înaltă performanță în toată țara, iar parteneriatul cu Ciena permite tocmai atingerea acestui obiectiv”, a declarat Răzvan Stoica, director general la GTS Telecom. „Rețeaua GTS permite o extindere și mai mare a capacității, securitate și latență redusă pentru a susține cerințele în creștere de lățime de bandă venite din partea clienților. Faptul că putem opta cu ușurință pentru extinderea capacității de transport în viitorul apropiat, este un element cheie pentru partenerii noștri, permițând predictibilitate și stabilitate în acoperirea cererilor acestora pe termen lung”.

„GTS Telecom înregistrează o creștere exponențială a cererii de capacitate de transport în România. Noi am proiectat o rețea care permite companiei să satisfacă nevoile imediate și viitoare ale clienților, îmbunătățind în același timp performanța și securitatea pentru a susține numărul tot mai mare de clienți și frecvența în utilizarea serviciilor de transport”, a declarat Virginie Hollebecque, vicepreședinte și lider al diviziei Ciena EMEA.

Implementarea utilizează platformele optice de pachete 6500 de la Ciena, bazate pe tehnologia coerentă WaveLogic, împreună cu rețelele ROADM (multiplexoare optice reconfigurabile de tip add/drop reconfigurabile), pentru a oferi o conectivitate consistentă și cu lățime de bandă mare pe întreg teritoriul României. Cu WaveLogic Encryption, GTS va putea încorpora servicii de criptare pentru clienții din sectorul public care au nevoie de securitate sporită. De asemenea, GTS apeleazî și la serviciile Ciena pentru migrarea și punerea în funcțiune a serviciilor de la distanță.

Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, GTS Telecom este un partener de încredere pentru numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Compania și-a început activitatea oferind primele servicii de access internet, de tip dial-up, terestru și prin satelit, fiind de altfel primul furnizor comercial de servicii de profil, iar, în prezent, dispune de o gamă variată de soluții de telecomunicații, cu un portofoliu vast de tehnologii de ultimă generație, de tip Cloud, colocare, Disaster-Recovery și backup, soluții de securitate, precum și altele.

GTS este unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, cu un portofoliu vast de tehnologii de ultimă generație. Acesta pune la dispoziția clienților săi un portofoliu extins de servicii naționale și internaționale, tip Cloud, colocare, backup și Disaster-Recovery în centrele de date proprii din București și Cluj, servicii de date, voce, acces internet și anti-DDoS. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. În iunie 2014, GTS Telecom este achiziționată de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuând să opereze independent în România.

Compania numără aproximativ 130 de angajați și are sediul central în București. 

Ciena este o companie de sisteme de rețea, servicii și software. Compania oferă soluții care îi ajută pe clienți să creeze o rețea adaptabilă, pentru a răspunde cerințelor în continuă schimbare ale utilizatorilor finali. Oferind cea mai bună tehnologie de rețea din clasa sa prin intermediul unor relații de consultanță de mare impact, compania dezvoltă cele mai agile rețele din lume, cu automatizare, deschidere și scară.

Te-ar mai putea interesa și
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență care include în categoria produselor accizabile toate produsele cu......
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...