59.000 de vehicule Tesla Model Y și Model 3 au probleme cu sistemul eCall

Autoritatea Federală pentru Transport din Germania (Kraftfahrt-Bundesamt – KBA) a solicitat o chemare la service pentru vehiculele Tesla Model Y și Model 3.
Robert Stan - mar, 05 iul. 2022, 08:28
59.000 de vehicule Tesla Model Y și Model 3 au probleme cu sistemul eCall

Anunțată inițial în week-end de postul de radio german Rundfunk Berlin-Brandenburg, informația privind impunerea unei chemări la service a două vehicule Tesla a fost confirmată astăzi de KBA.

Conform Reuters, este vorba despre vehicule Model Y și Model 3 al căror sistem automat de apeluri de urgență (eCall) are erori care împiedică transmiterea semnalului de urgență.

KBA susține că această problemă poate fi găsită la nu mai puțin de 59.129 de vehicule comercializate în întreaga lume, însă nu a detaliat în ce state sunt comercializate aceste mașini.

Proprietarii mașinilor afectate sunt sfătuiți de autoritățile germane să sune producătorul sau să ducă mașina la un atelier de reparații autorizat pentru o actualizare de software.

Acest „recall” impus de germani vine cum nu se poate mai prost pentru Tesla și pentru acționarul său majoritar, Elon Musk, adăugându-se problemelor care au cauzat scăderea livrărilor.

Elon Muska declarat sâmbătă că Tesla a livrat cu 18% mai puține vehicule electrice în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut din cauza noii izbucniri a pandemiei în China.

Conform datelor Tesla, în al doilea trimestru al lui 2022, au fost livrate în întreaga lume 254.695 de mașini, sub ținta de 261.181 de unități.

Volumul livrat de Tesla este sub cel de 310.048 din primul trimestru al lui 2022, dar peste valoarea atinsă în perioada aprilie – iunie din 2021 (201.250 unități).

În acest context, Elon Musk rămâne totuși încrezător, el estimând că producția din trimestrul al treilea și al patrulea va fi „substanțial mai mare” astfel încât Tesla să livreze peste 1,5 milioane de vehicule în 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 19,8% faţă de perioada similară a anului......
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a afişat un profit net consolidat în creştere cu 33% după ...
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, ...
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...