Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) are un nou preşedinte: dr. Serhat Köksal

La propunerea Turciei, dr. Serhat Köksal este noul președinte al Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) pentru o perioadă de patru ani începând cu 16 iulie 2022.
Gabriela Ţinteanu - lun, 18 iul. 2022, 18:49
Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) are un nou preşedinte: dr. Serhat Köksal

Dr. Serhat Köksal și-a asumat funcția de noul președinte al Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) pentru o perioadă de patru ani începând cu 16 iulie 2022. În urma unei nominalizări a Republicii Turcia, dr. Köksal a fost ales în unanimitate într-un ședința specială a Consiliului guvernatorilor Băncii a avut loc la 25 februarie 2022. Dr. Köksal îl înlocuiește pe domnul Dmitry Pankin, care conduce Banca din iulie 2018.

Dr. Köksal, 40 de ani, s-a născut în Turcia. După ce a început ca expert la Institutul de Statistică din Turcia, a fost timp de șapte ani ca auditor șef la Curtea de Conturi a Turciei, înainte de a deveni secretar general adjunct al Curții Constituționale din Turcia. În 2017, s-a alăturat Ministerului Trezoreriei și Finanțelor în calitate de director general adjunct al Departamentului de Relații Economice Externe și a devenit director al Departamentului în august 2020 – funcție pe care a deținut-o până la numirea sa la BSTDB. Pe parcursul mandatului său la Ministerul de Finanțe și Trezorerie al Turciei, el a fost responsabil în principal de participarea țării la instituțiile financiare internaționale, de relații financiare și de investiții și de cooperarea economică regională.

În 2020-2022, a reprezentat Turcia în Consiliul de Administrație al Băncii de Dezvoltare și Comerț al Mării Negre și al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Pe parcursul carierei sale, dr. Köksal a fost implicat activ în implementarea și supravegherea proiectelor de infrastructură publică și critică din Turcia (spitale, autostrăzi, centrale electrice).

Are un Master în Administrarea Afacerilor la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu (Türkiye), un Master în Contabilitate și Finanțe de la Universitatea din Warwick (Marea Britanie) și un doctorat în Contabilitate și Finanțe de la Universitatea Ankara (Türkiye).

Dr. Köksal este autorul mai multor publicații din domeniul bancar și financiar.

„Sunt onorat că mi s-a încredințat marea responsabilitate de a conduce Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre într-un moment de provocări profunde pentru întreaga regiune. Cred cu adevărat că urmează cele mai bune zile ale regiunii și este responsabilitatea noastră colectivă să traversăm criza, să realizăm investiții direcționate în regiune și să contribuim la viziunea acționarilor de a crește cooperarea și dezvoltarea regională”, a spus Serhat Köksal după preluându-și postul.

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul BSTDB este în Salonic, Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri proprii și garanții pentru proiecte și finanțare comercială în sectoarele public și privat din țările sale membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde EUR. BSTDB este evaluat pe termen lung „A-” de către Standard and Poor’s și „Baa1” de către Moody’s.

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...