5G ajunge şi la fotbal: noua tehnologie va revoluţiona stadioanele. Propunerea Benfica Lisabona

Clubul de fotbal Benfica Lisabona colaborează cu operatorul local de telecomunicaţii NOS pentru a oferi conectivitate 5G pe stadionul său. Noua tehnologie va permite transformarea modul de vizionare a meciurilor pe stadion şi va oferi fanilor acces la statistici în timp real și la unghiuri diferite de vizionare pe care le pot alege în timpul jocului.
Lidia Neagu - mie, 14 apr. 2021, 22:16
5G ajunge şi la fotbal: noua tehnologie va revoluţiona stadioanele. Propunerea Benfica Lisabona

Atunci când suporterii echipei lusitane de fotbal se vor întoarce în Estádio Da Luz, această inovație tehnologică va transforma radical experiența celor care urmăresc meciurile Benfica.

În timpul meciurilor, suporterii vor putea accesa conținut oferit de o combinație de 5G și alte tehnologii precum realitatea virtuală (VR) sau realitatea augmentată (AR). Aceasta include statistici despre meci și jucători în timp real, alegerea unghiului din care să urmărească meciul activând în timp real una dintre camerele utilizate în timpul transmisiei sau posibilitatea de a transmite video-uri live, de înaltă calitate și definiție, sunt unele dintre nenumăratele inovații pe care iubitorii de fotbal le vor putea experimenta în primul stadion 5G din Portugalia.

Pe lângă imensa revoluție în ceea ce privește experiența pentru fani, noile capabilități 5G urmăresc, de asemenea, să stimuleze operațiunile mai largi ale Benfica, inclusiv servicii comerciale și emisiuni TV.

Rețeaua 5G va avea ca scop îmbunătățirea funcționării mai ample a Benfica, permițând o comunicare optimizată între echipele tehnice, evaluarea exactă a performanței jucătorilor și accesul la statistici și analize tactice în timp real.

Capacitățile 5G ale stadionului vor beneficia, de asemenea, de serviciile comerciale ale Benfica și de alte entități legate de club, precum difuzările de televiziune, serviciile de restaurant și bancomatele.

Rețeaua de la Estádio da Luz este alimentată de un sistem de antene 5G în fiecare stand, care asigură o acoperire completă a zonelor publice. Acest lucru este completat de un sistem de celule 5G pentru a se asigura că zonele VIP ale stadionului primesc o „acoperire excelentă”.

Rui Costa, vicepreședinte la Benfica, a declarat: „Acesta este un proiect care schimbă jocul. Ne străduim constant să construim conexiuni mai profunde cu baza noastră fidelă de fani și această nouă tehnologie va aduce Benfica și mai aproape de fanii și susținătorii săi. Înseamnă o experiență îmbunătățită în acest stadion, pentru toți susținătorii noștri și pentru Benfica ca organizație”.

La rândul său, Manuel Ramalho Eanes, director executiv al NOS, a adăugat: „Aceasta este o etapă tehnologică de o relevanță enormă pentru NOS, atât pentru construirea drumului nostru de lider în 5G, cât și pentru transformarea stadionului Sport Lisboa e Benfica într-o arenă de sport extrem de digitală și inteligentă, unică în Portugalia. Fotbalul este un teritoriu natural pentru dezvoltarea tehnologiei și, prin urmare, acest parteneriat cu Benfica are un sens perfect”.

Proiectul a implicat o echipă de peste 20 de profesioniști și peste 6 luni de muncă. Parteneriatul dintre Benfica și NOS deschide calea către o epocă de mare ambiție și inovație în fotbal, reţeaua 5G mobilizând o experiență de divertisment care nu a mai fost niciodată experimentată.

CITEŞTE ŞI:

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...