5G ajunge şi la fotbal: noua tehnologie va revoluţiona stadioanele. Propunerea Benfica Lisabona

Clubul de fotbal Benfica Lisabona colaborează cu operatorul local de telecomunicaţii NOS pentru a oferi conectivitate 5G pe stadionul său. Noua tehnologie va permite transformarea modul de vizionare a meciurilor pe stadion şi va oferi fanilor acces la statistici în timp real și la unghiuri diferite de vizionare pe care le pot alege în timpul jocului.
Lidia Neagu - mie, 14 apr. 2021, 22:16
5G ajunge şi la fotbal: noua tehnologie va revoluţiona stadioanele. Propunerea Benfica Lisabona

Atunci când suporterii echipei lusitane de fotbal se vor întoarce în Estádio Da Luz, această inovație tehnologică va transforma radical experiența celor care urmăresc meciurile Benfica.

În timpul meciurilor, suporterii vor putea accesa conținut oferit de o combinație de 5G și alte tehnologii precum realitatea virtuală (VR) sau realitatea augmentată (AR). Aceasta include statistici despre meci și jucători în timp real, alegerea unghiului din care să urmărească meciul activând în timp real una dintre camerele utilizate în timpul transmisiei sau posibilitatea de a transmite video-uri live, de înaltă calitate și definiție, sunt unele dintre nenumăratele inovații pe care iubitorii de fotbal le vor putea experimenta în primul stadion 5G din Portugalia.

Pe lângă imensa revoluție în ceea ce privește experiența pentru fani, noile capabilități 5G urmăresc, de asemenea, să stimuleze operațiunile mai largi ale Benfica, inclusiv servicii comerciale și emisiuni TV.

Rețeaua 5G va avea ca scop îmbunătățirea funcționării mai ample a Benfica, permițând o comunicare optimizată între echipele tehnice, evaluarea exactă a performanței jucătorilor și accesul la statistici și analize tactice în timp real.

Capacitățile 5G ale stadionului vor beneficia, de asemenea, de serviciile comerciale ale Benfica și de alte entități legate de club, precum difuzările de televiziune, serviciile de restaurant și bancomatele.

Rețeaua de la Estádio da Luz este alimentată de un sistem de antene 5G în fiecare stand, care asigură o acoperire completă a zonelor publice. Acest lucru este completat de un sistem de celule 5G pentru a se asigura că zonele VIP ale stadionului primesc o „acoperire excelentă”.

Rui Costa, vicepreședinte la Benfica, a declarat: „Acesta este un proiect care schimbă jocul. Ne străduim constant să construim conexiuni mai profunde cu baza noastră fidelă de fani și această nouă tehnologie va aduce Benfica și mai aproape de fanii și susținătorii săi. Înseamnă o experiență îmbunătățită în acest stadion, pentru toți susținătorii noștri și pentru Benfica ca organizație”.

La rândul său, Manuel Ramalho Eanes, director executiv al NOS, a adăugat: „Aceasta este o etapă tehnologică de o relevanță enormă pentru NOS, atât pentru construirea drumului nostru de lider în 5G, cât și pentru transformarea stadionului Sport Lisboa e Benfica într-o arenă de sport extrem de digitală și inteligentă, unică în Portugalia. Fotbalul este un teritoriu natural pentru dezvoltarea tehnologiei și, prin urmare, acest parteneriat cu Benfica are un sens perfect”.

Proiectul a implicat o echipă de peste 20 de profesioniști și peste 6 luni de muncă. Parteneriatul dintre Benfica și NOS deschide calea către o epocă de mare ambiție și inovație în fotbal, reţeaua 5G mobilizând o experiență de divertisment care nu a mai fost niciodată experimentată.

CITEŞTE ŞI:

Te-ar mai putea interesa și
Britanicii de la Catalyst Capital au făcut exit-ul din România și au vândut proiectele logistice către liderul pieței, dezvoltarorul CTP
Britanicii de la Catalyst Capital au făcut exit-ul din România și au vândut proiectele logistice către liderul pieței, ...
Fondul britanic de private-equity Catalyst Capital a ieșit de pe piața logistică din România, după ce și-a vândut activele către liderul pieței, dezvoltatorul CTP. ...
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților o ofertă cu 25% mai scumpă
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților ...
Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, a început să trimită clienților înștiințări cu noile oferte, ...
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind ...
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...