iPhone 5: 6 motive pentru care nu trebuie să îţi cumperi noul telefon

Suntem la doar câteva ore distanţă de lansarea celui mai aşteptat gadget al anului: iPhone 5.
Economica.net - mie, 12 sept. 2012, 09:39
iPhone 5: 6 motive pentru care nu trebuie să îţi cumperi noul telefon

Fără îndoială că Apple va înregistra vânzări record ale smartphone-ului, ba mai mult, potrivit unui raport al JP Morgan, acestea vor contribui la PIB-ul SUA cu aproape 0,5 puncte procentuale.

Citeste si: iPhone 5 în acţiune. Vezi VIDEO cu modul cum porneşte şi arată noul gadget

Cu toate astea, scrie Forbes, există şi numeroase motive pentru care să nu vă înghesuiţi la achiziţionarea ultimului telefon al companiei conduse de Tim Cook.

Iată câteva dintre ele:

1. Probabil că nu va fi atât de revoluţionar pe cât s-a speculat – Conform zvonurilor, acesta va fi mai subţire, mai rapid şi va avea un ecran mai mare. Vi se pare chiar atât de spectaculos?

Citeste si: iPhone 5 intră în scenă. Urmează şi iPhone 10?

Ba mai mult, gândiţi-vă la ultima lansare, cea a iPhone 4S, când multe din aşteptările publicului s-au dovedit a fi exagerate. De cealaltă parte, însă, credem că a venit timpul să recunoaştem că terminalele actuale nu mai pot fi îmbunătăţite prea mult, iar o eventuală reorientare a acestui domeniu nu mai poate fi făcută decât prin lansarea unui terminal total diferit.

2. Există întotdeauna riscul ca la început ceva să nu funcţioneze aşa cum trebuie. Nu ar fi pentru prima oară când s-ar întâmpla acest lucru. Problemele cu antena ale iPhone 4S au creat mare vâlvă în rândul clienţilor Apple.

Citeste si: Cât ar putea costa iPhone 5

3. iPhone 4S este încă foarte bun. Chiar dacă poate v-aţi plictisit de el, ar fi cazul să recunoaşteţi că nu există motive serioase pentru a-l schimba.

4. Modelele mai vechi sunt mai ieftine – Ambiţia de a avea primul cele mai noi gadget-uri nu ţine întotdeauna cont de raportul calitate-preţ. Dorinţa de a cheltui exagerat de mulţi bani pe un telefon, atunci când pe piaţă există modele mai ieftine şi asemănătoare cu iPhone 5, înseamnă că fie nu aveţi alte lucruri mai importante de cumpărat, fie că pur si simplu vă place să faceţi afaceri păguboase.

5. Pentru că modelele vechi sunt mai ieftine, pot fi achiziţionate mai uşor fără contract. Un telefon iPhone 5 la liber va fi, cel mai probabil, greu de cumpărat pentru marea majoritate a oamenilor, iar un contract pe 2 ani va presupune, la rândul său, cheltuieli mult prea mari pentru un device pe care îţi vei dori să-l schimbi cu următorul terminal al Apple.

Citeste si: iPhone 5: Cu ce dispozitiv de securitate vine noul telefon

6. Există şi alte smartphone-uri bune pe piaţă în afară de cele ale Apple. Un astfel de exemplu este Samsung Galaxy SIII.

În pofida sfaturilor de mai sus, suntem convinşi că fanii Apple vor găsi totuşi nenumărate motive, poate chiar întemeiate, pentru a-şi cumpăra iPhone 5. Înainte de a ne pronunţa definitiv asupra acestei chestiuni, haideţi să aşteptăm lansarea oficială ce va începe diseara, la ora 20.00, ora României.

Citeste si: Programul Rabla pentru iPhone. Câţi bani primeşti pentru un 4S reciclat

Citeste si: iPhone 5 vs Samsung Galaxy S III. Care vor fi asemănările

Citeste si: iPhone 5. Toate noutăţile despre telefonul anului

Citeste si: Pre-comandă iPhone 5. De când ar putea fi disponibilă

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...