Focus pe magazinele de proximitate. Carrefour ajunge la o rețea de 120 de Express, dintre care 20 în franciză

Carrefour România atinge pragul de 120 de unități Express la nivel național, după ce a inaugurat 12 noi unități în prima jumătate a anului, dintre care două, unul în Ploiești, jud. Prahova, iar altul în Huși, jud. Vaslui, au fost deschise astăzi. Extinderea formatului Express reprezintă un obiectiv strategic al Carrefour, anunță compania.
Alina Stanciu - joi, 28 iul. 2022, 12:29
Focus pe magazinele de proximitate. Carrefour ajunge la o rețea de 120 de Express, dintre care 20 în franciză

Retailerul francez Carrefour își anunță strategia de expansiune pentru perioada următoare din care reiese un focus pe magazinele de proximitate, cu spații de vânzare între 100 mp și 350 mp, deschise sub brandul Express. Deja, în prima jumătate a acestui an, compania a inaugurat 12 astfel de unități, în șase orașe, ajungând la o rețea de 120 Carrefour Express, dintre care 20 în franciză. Ultimele două inaugurări, în Ploiești și Huși, au avut loc astăzi.

„Magazinele de proximitate au un farmec aparte datorită diversității locațiilor în care alegem să deschidem noile puncte de vânzare – de la zone rezidențiale, până la clădiri de birou sau chiar zone urbane centrale. Dorința clienților noștri de a avea acces la produsele favorite în cadrul unei singure sesiuni de cumpărături, aproape de casă, ne dă încredere în continuarea extinderii rețelei de proximitate. Astfel, vrem să aducem și mai aproape de clienți produse proaspete provenite de la fermierii locali, gama BIO, dar și mărci proprii, precum Drag de România sau vinuri regionale din programul Deschidem Vinul Românesc.”,  a declarat  Vincent Rochefort, Director Proximitate, Carrefour România, într-un comunicat.

Extinderea formatului Express reprezintă un obiectiv strategic al Carrefour, care se folosește de aceste magazine și pentru a susține livrările rapide, în 30 de minute,  prin platforma Bringo pe care o operează.  În acest moment, serviciul de livrare acoperă 25 de magazine Express din 37 orașe din țară.

„Planul de extindere pentru magazinele Carrefour Express rămâne o prioritate pentru noi, fiind o parte esenţială din strategia noastră de expansiune astfel încât să ne susțină modelul omnichannel. Scopul nostru este de a ne consolida poziția atât în București, cât și în restul țării, prin securizarea de noi locații în orașele cu o populație de peste 10.000 locuitori,” a adăugat Bogdan Jigman, Director Property & Expansiune pentru formatele Market, Express, Supeco.

Magazinele Carrefour de proximitate comercializează peste 3.500 de produse și sunt amplasate de obicei în apropierea caselor, în centrele de birouri sau în zone aglomerate.

În ceea ce privește forța de muncă necesară, prin deschiderea noilor magazine Express din Ploiești și Huși, Carrefour a angajat peste 100 de persoane, clienții fiind întâmpinați în magazine de o echipă formată din nouă angajați, de luni până duminică, în intervalul 07:00 – 22:00. În interiorul magazinului, clienții au la dispoziție și servicii precum PayPoint, reîncărcare electronică, plată facturi sau viniete.

Carrefour România operează peste 370 de magazine din țară. Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...