Nuclearelectrica lansează programul de internship CNE Cernavodă 2022

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN), compania naţională producătoare de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear, lansează Programul de internship CNE Cernavodă 2022, ca parte a brandului de angajator "Nucleu de Excelenţă" şi a strategiei de formare a unei noi generaţii de ingineri, potrivit unui comunicat.
AGERPRES - mar, 06 sept. 2022, 12:07
Nuclearelectrica lansează programul de internship CNE Cernavodă 2022

Programul oferă un număr de 27 de locuri pentru absolvenţii de studii superioare de licenţă/master, masteranzi în curs, pe următoarele domenii/specializări: Inginerie electrică; Inginerie energetică; Ingineria sistemelor; Calculatoare şi tehnologia informaţiei; Inginerie electronică, Telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale; Fizică/Fizică tehnologică/Inginerie fizică; Inginerie mecanică; Economie; Chimie/Inginerie chimică, scrie Agerpres.

„Prin proiectele de investiţii pe care Nuclearelectrica le are, Retehnologizarea Unităţii 1, Proiectul Unităţilor 3 şi 4, dezvoltarea reactoareleor modulare mici, oferim tinerilor din România oportunităţi extraordinare de carieră. Tinerii au ocazia de a se forma şi de a-şi valorifica potenţialul în ţară, într-o companie cu un rol esenţial în asigurarea securităţii energetice a României şi într-o echipă de profesionişti recunoscută internaţional, dornică să împărtăşească din experienţă, să formeze noi profesionişti, să ofere mentorat”, a spus Cosmin Ghiţă, directorul general al SNN.

Potrivit acestuia, industria nucleară oferă posibilităţi unice de carieră, dezvoltare continuă, pachete motivante, dar mai presus de toate oferă mândria de a contribui la proiecte cu rol major pentru România.

„În evenimentele noastre de atragere a tinerei generaţii, am întâlnit tineri inteligenţi, motivaţi, dornici şi capabili să crească şi să lucreze în România. Nuclearelectrica le oferă în România tot ce au nevoie pentru o carieră de succes”, a adăugat el.

Programul de internship CNE Cernavodă are ca scop dezvoltarea oportunităţilor de carieră, identificarea, recrutarea şi formarea unei noi generaţii de specialişti în industria nucleară ca parte a strategiei investiţionale până la nivelul anului 2031.
Asigurarea resurselor umane pentru companie prin raportare la proiectele de investiţii pe termen mediu şi lung este o prioritate pentru Nuclearelectrica.

Strategia de investiţii a SNN pentru următorii 10 ani are în vederea dezvoltarea a 3 proiecte strategice, retehnologizarea Unităţii 1 CNE Cernavodă, Proiectul reactoarelor 3 şi 4, proiectul reactoarelor modulare mici, în valoare de aproximativ 9 miliarde Euro, iar implementarea programului de internship la CNE Cernavodă contribuie la creşterea unei noi generaţii de nuclearişti, prin atragerea, retenţia şi formarea tinerilor din România, prin valorificarea potenţialului acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...