60% dintre antreprenori intenţionează să crească numărul de angajaţi în 2016 – EY

Circa 60% dintre companiile de tip antreprenorial intenţionează să crească numărul salariaţilor în acest an, marcând un salt procentual semnificativ faţă de nivelul de 47% din 2015.
Economica.net - mie, 08 iun. 2016, 09:20
60% dintre antreprenori intenţionează să crească numărul de angajaţi în 2016 - EY

Acest procent (59%) este de peste două ori mai mare faţă de cel al corporaţiilor (28%) care îşi propun să facă angajări în acest an, conform studiului EY Global Job Creation Survey 2016, lansat în cadrul evenimentului EY World Entrepreneur Of The Year, care are loc în aceste zile la Monte Carlo.

Sondajul EY, derulat în rândul a 2.700 de antreprenori din întreaga lume, evidenţiază faptul că antreprenorii care pun accent pe tehnologii disruptive sau pe inovaţie fac angajări într-un ritm mult mai rapid faţă de restul antreprenorilor respondenţi.

În România, 71% din oamenii de afaceri, reprezentând atât companii străine, cât şi cu capital românesc, respondenţi la începutul anului în cadrul unui studiu EY, intenţionau să crească numărul de angajaţi în 2016. 64% din totalul numărului de angajaţi în cadrul companiilor active lucrează în companii antreprenoriale româneşti, conform unei cercetări lansate anul trecut.

‘Inovaţiile tehnologice transformă industrii şi modele de afaceri. Aceste evoluţii rapide vor avea un impact semnificativ asupra pieţei forţei de muncă, asupra sistemelor educaţionale şi vor genera provocări serioase la adresa sistemelor de reglementare. În acest climat dominat de incertitudine şi schimbare, antreprenorii sunt cei care văd oportunităţi şi continuă să genereze locuri de muncă într-un ritm mai mare faţă de restul angajatorilor’, afirmă Bogdan Ion, country managing partner, EY România.

Studiul semnalează că, luând în considerare schimbările anticipate de pe piaţa muncii în 2016, antreprenorii estimează o creştere a forţei lor de muncă cu 9,3% şi se aşteaptă ca 12% dintre angajaţii noi să fie tineri aflaţi la primul loc de muncă. Inovaţia şi tehnologiile disruptive generează noi locuri de muncă

Conform studiului, cu cât o companie pune mai mult accentul pe inovaţie, cu atât creşte numărul angajaţilor într-un ritm mai rapid.

Companiile antreprenoriale care generează schimbarea regulilor sectorului în care activează (companii disruptive) se aşteaptă la o creştere de 18% a forţei lor de muncă în 2016, ceea ce reprezintă un procent dublu faţă de cifra medie globală.

‘Rezultatele studiului trag un semnal de alarmă pentru companiile care nu se concentrează pe inovaţie, schimbare sau strategii de business neconvenţionale, deoarece riscă să fie depăşite de jucătorii disruptivi, cei despre care studiul ne arată că urmăresc angajarea de talente care să-i ajute să-şi crească rapid afacerea’, a arătat Alexandru Lupea, partener şi strategic Growth Markets Leader, EY România.

EY Global Job Creation Survey 2016 a fost realizat pe baza unui eşantion de antreprenori din 12 pieţe cheie, precum şi prin intermediul informaţiilor primite de la 245 dintre cei mai dinamici antreprenori la nivel global – alumni ai programului EY Entrepreneur Of The Year.

Rezultatele cumulează răspunsurile unui număr de 2.673 de antreprenori din Germania, China, India, Franţa, Brazilia, Japonia, Australia, Canada, Marea Britanie, Statele Unite, Africa Sub-Sahariană şi regiunea MENA.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 212.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 28,7 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2015.

În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 650 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Canada boicotează diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
Canada boicotează diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat miercuri un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, ...
Budăi: Ministerul Muncii își propune depăşirea ratei de ocupare a forţei de muncă de 70% în următorii doi sau trei ani
Budăi: Ministerul Muncii își propune depăşirea ratei de ocupare a forţei de muncă de 70% în următorii doi sau trei ani
Autorităţile îşi propun depăşirea ratei de ocupare a forţei de muncă de 70% în următorii doi sau trei ani, iar ...
România vs restul UE la plăți directe în agricultură. Vom încasa de 2,5 ori mai puțin decât Germania și de 2,4 ori mai mult decât Bulgaria
România vs restul UE la plăți directe în agricultură. Vom încasa de 2,5 ori mai puțin decât Germania și de 2,4 ori ...
România va încasa anul viitor de la UE 1,94 miliarde de euro pentru plățile directe, a șaptea cea mai mare sumă dintre ...