Firmele au făcut plăţi de 100 de miliarde de lire sterline în 5 ani de existenţă pe Revolut. La nivel global, tranzacţiile Revolut cresc cu 10% pe zi

Din 2017 de când a fost lansată şi până în prezent, Revolut Business a generat tranzacţii de 100 de miliarde de lire sterline, conform informaţiilor primite de la companie.
Gabriela Ţinteanu - mar, 13 sept. 2022, 21:40
Firmele au făcut  plăţi de 100 de miliarde de lire sterline în 5 ani de existenţă pe Revolut. La nivel global, tranzacţiile Revolut cresc cu 10% pe zi

Revolut Business este o super-aplicație financiară pentru firme mici, mijlocii și mari, care ajută companiile să accepte și facă plați, să își gestioneze fondurile și să pună banii necesari la dispoziția propriilor echipe. Misiunea Revolut BUsiness este aceea de a ajuta companiile să facă afaceri la nivel global, de oriunde, din prima zi de existență. Lansată în 2017, această divizie de business are sute de mii de clienți în lume care se bazează pe serviciile Revolut Business pentru a crește și a înregistrat tranzacții în valoare de peste 100 miliarde de lire sterline în toată această perioadă.Revolut lansează soluția de check-out online cu doar un click.

Creșterea de anul acesta a fost susținută și reflectă evoluția portofoliului de produse și funcționalități introduse. Numărul de carduri emise pe zi s-a dublat în primele șase luni ale anului 2022. În fiecare lună, volumul tranzacțiilor Revolut Business crește cu aproximativ 10%, iar ritmul de creștere a portofoliului de clienți corporate noi este de 6.500 afaceri active.

După ce, în iulie, a fost lansat primul terminal de plăți Revolut Reader, disponibil deocamdată în Marea Britanie și Irlanda, a urmat lansarea funcției Analize, care le permite clienților să-și reducă cheltuielile cu ușurință. Acesteia i se vor adăuga anul acesta instrumente pentru controlul cheltuielilor și funcții de prognoză, precum și soluții pentru trezorerie și plăți fără limite teritoriale. Se lucrează, de asemenea, la soluții de creditare pentru afaceri.

Dacă la începutul activității Revolut Business cei mai mulți clienți erau din categoria freelancerilor sau PFA-urilor, în prezent, linia de business deservește afaceri de dimensiuni mici și mijlocii, care au, în medie, între 5-50 de angajați.

De la începutul acestui an, Revolut și-a reconfigurat și oferta din România pentru segmentul B2B, punând la dispoziția clienților din segmentul de business 4 planuri (Free, Grow, Scale, Enterprise).

Mai mult, din luna iunie, clienții din segmentul business care sunt înregistrați în România au acces și la IBAN-uri în RON. IBAN-ul local le permite companiilor efectuarea de transferuri domestice în RON mai rapid și mai ieftin, chiar instant, în măsura în care și banca beneficiară are disponibil acest serviciu, și vor încasa mai ușor sumele aferente facturilor emise.

Pentru comercianții din România, în oferta Revolut Pay, comisionul pentru acceptarea plății online este de 1% + 1,2 RON/ tranzacție, pentru primele trei categorii de planuri, Free, Grow și Scale, și personalizat pentru planul Enterprise.

Revolut, aplicația financiară cu peste 20 de milioane de clienți persoane fizice la nivel global, a introdus pe piață Revolut Pay – o soluție online pentru checkout la efectuarea de cumpărături online, care le va permite comercianților din Marea Britanie și Spațiul Economic European (SEE) să înglobeze în propriile platforme această metodă de plată.

Revolut Pay vine cu o serie de elemente inovatoare la nivelul securității plăților online, acestea fiind validate prin instrumente precum identificarea facială sau amprenta digitală, fără a se comunica numărul contului personal. Cu aceste elemente de securitate înglobate, Revolut Pay va preveni fraudele și îi va ajuta pe clienți să își protejeze fondurile atunci când fac cumpărături online.

Funcționalitatea este disponibilă atât pentru checkout-ul pe site-urile accesate de pe desktop, cât și de pe mobil. Clienții Revolut pot folosi Revolut Pay pentru a achita cu cardurile salvate sau pentru a plăti direct din cont, în timp ce ceilalți consumatori pot plăti prin intermediul aceleiași soluții, dacă folosesc orice card Visa sau Mastercard salvat în Revolut Pay.

Revolut Pay rezolvă, astfel, una dintre problemele comercianților, dar și ale clienților – circa 80% din achizițiile online nu se finalizează, deoarece checkout-ul este prea complex și coșurile cu produse selectate pentru achiziție sunt abandonate[1]. Cumpărătorii se plâng de etapele complicate și care generează confuzii, atunci când se face verificarea datelor în vederea efectuării plății produselor selectate, și de lista restrânsă a metodelor de plată afișate de comercianți. Acestea sunt principalele motive pentru care mulți consumatori părăsesc site-urile comerciale, fără a mai cumpăra ceva.

Comercianții care vor implementa Revolut Pay vor putea încasa banii, în schimbul unor taxe rezonabile, în mai mult de 20 de monede. Alături de terminalul de plăți Revolut Reader, lansat în iulie pe piețele din Marea Britanie și Irlanda, Revolut Pay reprezintă un nou pas din proiectul Revolut de a face plățile cât mai ușor de realizat, atât pentru cumpărători, cât și pentru comercianți.

De la lansarea liniei sale de servicii pentru clienții business, Revolut Business, în 2017, super-aplicația britanică a dezvoltat peste 20 de produse care au ca principal scop optimizarea ratei de conversie și managementul financiar eficient. Revolut Pay este deja utilizat de o serie de comercianți renumiți precum Shopify, Prestashop, WH Smith și Funky Pigeon, urmând să devină accesibilă pentru tot mai multe platforme de e-commerce în perioada următoare, inclusiv pentru companii de bilete de avion, precum FlyGo.

Cu această funcționalitate dezvoltată integral de Revolut, fintech-ul britanic face un pas înainte în dezvoltarea unui ecosistem de plăți care își propune să simplifice activitățile comerciale și achizițiile pentru milioane de clienți persoane fizice sau pentru comercianți. De asemenea, un alt țel al companiei este ca soluțiile propuse clienților Revolut Business să fie unele dintre cele mai accesibile ca preț de pe piață.

“Prin rapiditatea proceselor, gradul ridicat de securitate și modul simplu de implementare, la un preț foarte avantajos, Revolut Pay le conferă comercianților un avantaj competitiv important, într-o industrie cu o creștere accelerată, cum este e-commerce-ul. Pentru Revolut, principala preocupare este cum să ofere soluții cât mai rapide, mai ușor de folosit și mai ieftine comercianților de diverse dimensiuni, accesibile de oriunde de pe glob, iar pentru cumpărători să facă totul mai simplu și mai sigur, atunci când achită. De aceea am lansat pe piață Revolut Pay”, a declarat Nik Storonsky, co-fondator și Chief Executive Officer (CEO) Revolut.  

Facturi în 28 de valute, transferuri bancare interne şi internaţionale la costuri mult mai mici decât cele bancare, accesul la o platformă de plăţi şi încasări printr-o platformă de e-comerce, plăţi către furnizorii de utilităţi şi alte servicii specifice sunt disponibile de astăzi pentru companiile care apelează la Revolut Business. Din luna iunie, companiile vor putea avea şi IBAN în lei, ceea ce va permite transferuri mai ieftine şi mai rapide între companii. Aşa cum arată directorul general al Revolut Business, Spend management este un serviciu ideal pentru gestionarea cheltuielilor în companie.

Te-ar mai putea interesa și
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog Occidentului
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului în materie de securitate şi stabilitate strategică, dar a pledat pentru crearea unei noi ordini mondiale, după ce......
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri ...
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform ...
S-a lansat platforma de verificări auto verificamasina.ro
S-a lansat platforma de verificări auto verificamasina.ro
O revoluție în piața auto: VerificaMasina.ro îți oferă rapoarte instant pe email și WhatsApp pentru orice autoturism.