Agista și-a majorat deținerile în Bittnet Group până la 7%. Vânzătorul este Daniel Berteanu, CEO Bittnet Training

Agista, primul fond românesc de investiții dedicat pieței AeRO a BVB, a achiziționat de la Daniel Berteanu, vicepreședinte Education pentru Bittnet Group,un pachet suplimentar de acțiuni în Bittnet, ajungând la o deținere de 7% din grupul de companii IT.
Alina Stanciu - mar, 20 sept. 2022, 10:55
Agista și-a majorat deținerile în Bittnet Group până la 7%. Vânzătorul este Daniel Berteanu, CEO Bittnet Training

Fondul de investiții Agista, lansat la începutul acestui an de Impetum Group cu scopul de a investi în companii de pe piața AERO a BVB, a ajuns la o deținere de 7% din grupul de companii IT Bittnet, după achiziția unui pachet suplimentar de acțiuni de la Berteanu Daniel, vicepreședinte Education pentru Bittnet Group și co-fondatorul Exit by Choice Program.

Potrivit raportărilor din Bursă, s-au depășit pragurile de deținere de 5% individual și 15% concertat din partea vehiculelor de investitii Impetum Investments SA și Agista Investments SA.

Mai exact,  Agista a depășit 5% din capitalul social al Bittnet, în mod individual, iar Impetum, acționând concertat cu Agista și cu un număr de persoane fizice din management, a depășit pragul de 15%.

„Depășirea pragurilor în acționariatul Bittnet , pentru cele două fonduri, s-a realizat în urma executării a două tranzacții deal cu pachete de acțiuni BNET, realizate cu dl Berteanu Daniel, care a notificat Emitentul in acest sens”, potrivit anunțurilor din Bursă.

„Bittnet este unul dintre cele mai bune exemple în care Agista își poate îndeplini rolul strategic de a contribui la creșterea accelerată a companiei, construind în continuare pe fundamentul și viziunea fondatorilor. Toate eforturile noastre comune de aici încolo vor fi concentrate pe a transforma Bittnet într-un jucător regional, în acest sector extrem de competitiv. Cred cu tărie că potențialul acestei companii este peste nivelul apreciat de piață în acest moment. Iar perioada următoare va demonstra valoarea pe care Agista și Bittnet o pot crea împreună”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

„Împreună, considerăm că dezvoltarea prin M&A va continua să aducă valoare pe termen mediu și lung și va crește amprenta Grupului, ținând cont de succesul proiectelor de achiziții anterioare. Le mulțumim colegilor de la Agista pentru încrederea acordată și suntem încântați că fondul a devenit unul dintre acționarii principali ai Grupului, a spus Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Pentru Agista, care a pornit cu o capitalizare de 25 de milioane de euro, investiția în Bittnet este a șasea investiție în sectorul IT&C.

De la lansarea din martie anul acesta și până în prezent, Agista a intrat în acționariatul unor companii precum FORT (fosta Global Resolution Experts), Eplus Smart Energy, Chromosome Dynamics, Dendrio și altele. În următorii doi ani are în plan să realizeze peste 20 de investiții în companii locale cu potențial care au un produs bine definit, o piață în creștere și capacitatea internă de a se dezvolta. Agista urmărește să accelereze companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro, iar valoarea unei investiții este între 0,5-2 milioane euro.

„Momentul pe care piața de capital românească îl traversează este unul dificil și cred că rolul investitorilor instituționali sau de tip ancoră se poate dovedi crucial. Din păcate specificul local pare a fi tranzacționarea unui număr restrâns de titluri de tip blue chip, ceea ce duce la apariția unui vid de lichiditate pe companii mai mici cu potențial. Filosofia mea este aceea că întreg ecosistemul de furnizori de capital ar trebui să investească și în potențial. Doar astfel vom avea o nouă generație de blue chip-uri, a mai adăugat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată. Bittnet a fost fondată în anul 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT&C din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, FORT, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, ISEC Associates, Computer Learning Center, Nenos Software & Nonlinear, Optimizor, 2Net Computer și TopTech. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. În primele șase luni de zile din acest an, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Agista este primul fond de investiții românesc, în curs de autorizare, care accelerează IMM-urile locale, dedicat pieței AeRO, prin instrumentele pieței de capital. Agista este un brand Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 4 brand-uri: CITR, liderul pieței de insolvență din România cu 20 de ani de experiență în management de criză, ROCA Investments, private equity care urmărește consolidarea și scalarea IMM-urilor, ROCA X, venture capital destinat start-up-urilor disruptive din piața de tehnologie și Agista, fond de investiții în curs de autorizare care scalează IMM-urile locale prin piața de capital.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...