63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate în ultimele 24 de ore. România rămâne în întregime în scenariul verde

Un număr de 63 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 31.300 de teste, a informat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.
AGERPRES - sâm, 19 iun. 2021, 13:51
63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate în ultimele 24 de ore. România rămâne în întregime în scenariul verde

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 1.080.203 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.044.944 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 8.207.832 de teste RT-PCR şi 1.348.150 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 19.104 teste RT-PCR (6.352 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 12.752 la cerere) şi 12.221 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 22 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

164 de pacienți la ATI

Un număr de 797 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 164 la terapie intensivă, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

În total, 2.507 persoane confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu şi 1.120 se află în izolare instituţionalizată pe teritoriul României, a precizat GCS.

Totodată, 21.325 de persoane se află în carantină la domiciliu şi 40 în carantină instituţionalizată.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 314 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 668 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

96 de decese raportate (90 anterioare ultimelor 24 de ore)

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost raportate 96 de decese (42 bărbaţi şi 54 femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 90 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi erau internaţi în spitale din judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Conform sursei citate, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, nouă la categoria de vârstă 50-59 de ani, 20 – la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 – la categoria de vârstă 70-79 ani şi 36 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

90 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar patru pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi. Pentru doi pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Până sâmbătă, în total, 32.308 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Toată țara, în scenariul verde

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele Alba şi Prahova – 0,17, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Conform GCS, în ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Cluj – 8, Bucureşti – 7, câte 5 în Prahova şi Timiş, şi câte 4 în Constanţa şi Argeş.

În 13 judeţe nu a fost raportat niciun caz nou de infectare – Alba, Botoşani, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi, Teleorman, Vaslui, Vâlcea.

În judeţele Bihor şi Satu Mare numărul total de cazuri a fost actualizat, astfel că acestea figurează cu minus două cazuri, respectiv minus un caz.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 63 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
O parte a militarilor ruşi a sosit deja în Belarus pentru a efectua prima etapă de testare a eficienţei grupării regionale ...
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...