7 din 10 șoferi au amânat prezentarea la service din cauza carantinei

Potrivit unui sondaj, șapte din zece şoferi români (70%) s-au prezentat cu întârziere cu maşinile la service ca urmare a carantinei impuse la nivel naţional.
Ion Dobreanu - lun, 25 oct. 2021, 18:30
7 din 10 șoferi au amânat prezentarea la service din cauza carantinei

Sondajul Castrol arată și că aproape două treimi (62%) dintre conducătorii auto din România sunt îngrijoraţi că autovehiculul lor ar putea fi mai puţin fiabil din cauza kilometrajului redus şi a lucrărilor de service omise.

Conform Castrol, motivul invocat cel mai frecvent de către proprietarii de maşini care nu îşi duc autovehiculul la service a fost imposibilitatea de a face o programare (24% dintre toţi respondenţii), urmată de o teamă de a contracta virusul Covid-19 în timpul unei vizite (18%).

În acelaşi context, îngrijorarea de a contracta virusul în timpul unei vizite la service a fost semnificativ mai mare în rândul proprietarilor tineri de autovehicule, invocată drept motiv pentru întârzierea unei vizite de 20% din totalul respondenţilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, comparativ cu doar 8% dintre cei cu vârsta de cel puţin 65 de ani.

La nivel general, 70% dintre conducătorii auto au întârziat lucrările de service programate în timpul pandemiei, iar 62% s-au declarat îngrijoraţi de faptul că este posibil ca autovehiculul să fi devenit mai puţin fiabil din cauza numărului redus de kilometri parcurşi şi a vizitelor de service omise în timpul recentei carantine.

„Descoperirile evidenţiază nevoia ca service-urile auto să ofere asigurări privind măsurile de dezinfectare consumatorilor care revin la service şi beneficiile respectării intervalelor de service recomandate de producător. Întârzierea lucrărilor de service recomandate poate creşte probabilitatea acumulării de nămol în motor, ceea ce poate înfunda porţiuni vitale ale circuitului de ungere, reducând puterea, eficienţa şi durata generală de viaţă a motorului. Chiar şi în cazul utilizării normale, uleiul de motor al unui autovehicul se poate degrada la temperaturi foarte ridicate şi în timp acest lucru se poate manifesta ca depuneri de nămol. Acest proces este amplificat de călătorii scurte frecvente, de combustibilul de calitate scăzută, schimbarea întârziată sau omisă a uleiului, precum şi de călătoriile cu opriri şi porniri repetate, care devin din ce în ce mai des întâlnite în oraşele aglomerate”, explică specialiştii Castrol.

Castrol, unul dintre cei mai importanţi producători de lubrifianţi din lume, face parte din BP Group şi serveşte clienţi şi consumatori din sectoarele auto, maritim, industrial şi energetic.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...