75% dintre companiile globale nu profită de forţa de muncă mobilă – studiu EY

Trei sferturi (75%) dintre companii nu reuşesc să profite de o forţă de muncă cu adevărat mobilă şi agilă, deşi aproape două treimi (64%) dintre angajaţi au declarat că este mai probabil să rămână la angajatorul lor actual după o detaşare internaţională pe termen lung, arată rezultatele unui studiu EY, publicate marţi.
AGERPRES - mar, 07 mai 2024, 11:53
75% dintre companiile globale nu profită de forţa de muncă mobilă - studiu EY

Conform cercetării „EY – Mobility Reimagined”, doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcţie de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reuşesc să profite de o forţă de muncă cu adevărat mobilă, scrie Agerpres.

De asemenea, deşi 64% dintre angajaţii respondenţi din întreaga lume au menţionat că este mai probabil să rămână la angajatorul lor actual după o detaşare internaţională pe termen lung, 92% consideră că astfel de experienţe le pot „schimba viaţa”, iar 89% că mobilitatea internaţională este esenţială pentru continuitatea şi rezilienţa activităţii economice, în creştere de la 74% anul trecut.

Potrivit sursei citate, 71% dintre cei chestionaţi au afirmat că riscurile de mobilitate transfrontalieră, inclusiv riscurile fiscale sau de reglementare şi de confidenţialitate a datelor, au crescut în ultimii doi ani, în principal din cauza pandemiei şi a provocărilor geopolitice şi economice actuale, care au făcut ca angajaţii să se deplaseze în întreaga lume şi să lucreze în jurisdicţii diferite.

Totodată, 84% dintre angajatorii globali recunosc riscurile legate de confidenţialitatea datelor provocate de programele de mobilitate hibridă, însă doar 55% au pus în aplicare politici pentru a le atenua, o creştere moderată de la 47% anul trecut.

În mod similar, deşi 87% dintre angajatorii respondenţi sunt conştienţi de riscurile de securitate cibernetică, doar 46% dispun de politici pentru a le gestiona (în scădere de la 51%, în 2023), relevă analiza.

În plus, aproape jumătate (46%) dintre companii susţin că utilizează un model operaţional de mobilitate centralizat, care este adesea izolat de restul activităţii, ceea ce creează o serie de provocări legate de comunicare, colaborare şi tehnologice.

Studiul EY relevă faptul că 82% dintre angajatori au elaborat o politică sau o abordare pentru mobilitatea hibridă, în creştere de la 76% în 2023, în timp ce 80% au declarat că intenţionează să majoreze investiţiile în tehnologia mobilităţii în următorii cinci ani, în creştere de la 67% în 2023.

De asemenea, estimările a două treimi dintre respondenţi (66%) arată că sfera de acţiune a funcţiei de mobilitate va creşte în următorii trei ani.

Ediţia 2024 a studiului EY Mobility Reimagined a fost derulată în ianuarie 2024 şi a beneficiat de răspunsuri din partea a 1.059 de angajaţi şi angajatori din 21 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, că va sprijini, alături de Casa Naţională de Asigurări de......
Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild
Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild
Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste 130 de automobile Fiat Topolino importate din Maroc în cursul acestei săptămâni, ...
Cine profită de pe urma îmbătrânirii populației în Europa
Cine profită de pe urma îmbătrânirii populației în Europa
Îmbătrânirea populaţiei în Europa generează îngrijorări în rândul guvernelor cu privire la perspectivele economice, ...
Producția de țiței a României a scăzut cu 3,4%, importurile cu 15%, în primul trimestru
Producția de țiței a României a scăzut cu 3,4%, importurile cu 15%, în primul trimestru
România a produs, în primul trimestru din 2024, o cantitate de ţiţei de 682.400 de tone echivalent petrol (tep), cu 23.900 ...