1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Români vs. bănci

80 de clienţi păgubiţi de Raiffeisen câştigă procesul cu banca

Tribunalul Bucureşti a decis să desfiinţeze clauzele privind comisionul de administrare/procesare şi pe cele referitoare la calculul dobânzii într-un proces colectiv din care fac parte 80 de clienţi ai băncii reprezentaţi de casa de avocatură Piperea şi asociaţii.

19 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

„După a şasea sau a şaptea înfăţişare Tribunalul Bucureşti a dat o sentinţă. Am obţinut ceea ce reclamasem, mai puţin daunele morale, anume: eliminarea clauzelor privind comisionul de administrarea sau comisionul de procesare, cum îl mai numeau cei de la Raiffeisen, şi clauza referitoarea la dobânda. Cei de la Raiffeisen aveau o formulă diferită de calcul a dobânzii, era o dobândă fixă care devenea variabilă în funcţie de decizia băncii. S-a dispus nulitatea acestor clauze şi restituirea sumelor către clienţi, inclusiv recalcularea dobânzilor", a declarat pentru ECONOMICA.NET avocatul Gheorghe Piperea.

Procesul cu numărul 22093/3/2011 a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 25 martie 2011. Potrivit avocatului Piperea, în acest grup au fost la început peste 120 de clienţi, şi o parte dintre ei s-au retras din proces după ce au semnat acte adiţionale cu banca.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Citeşte aici mai mult despre procesele românilor cu băncile

Vom reveni cu amănunte...

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO