1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

800 milioane euro euro pentru IMM-urile inovatoare din 11 ţări, inclusiv România

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Grupul ProCredit oferă o sumă suplimentară de 800 de milioane de euro întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) inovatoare, aducând un total de 1,62 miliarde de euro companiilor din 11 ţări, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

15 iul, 2019 | Agerpres

Suportul financiar oferit de FEI este disponibil prin intermediul băncilor din grupul ProCredit din Europa de Sud-Est şi de Est şi este destinat companiilor care utilizează tehnologii noi şi produc noi produse într-una din cele 11 ţări în care această facilitate este disponibilă (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia şi Ucraina).

"La doi ani după ce am anunţat 820 milioane euro pentru IMM-uri în 11 ţări, Fondul European de Investiţii şi ProCredit dublează sprijinul financiar, respectiv 1,62 miliarde euro sunt acum disponibili pentru finanţarea companiilor mici şi mijlocii din aceste ţări", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

"Extinderea acordului nostru este un semnal important pentru Grupul ProCredit şi arată clienţilor noştri că investiţiile inovatoare ale IMM-urilor din Europa de Sud-Est şi de Est vor continua să fie susţinute de UE şi demonstrează, de asemenea, că această contribuţie în dezvoltare făcută de băncile ProCredit în ţările în care activează este recunoscută de UE ", a declarat Claus-Peter Zeitinger, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al ProCredit Holding.

Aceste acorduri au fost semnate în cadrul iniţiativei InnovFin a Comisiei Europene, susţinută de programul de cercetare şi inovare al UE Orizont 2020. Iniţiativa InnovFin permite băncilor participante să acorde împrumuturi companiilor inovatoare, cu sprijinul unei garanţii oferite de FEI. Acordurile semnate în ţările membre ale UE au fost posibile prin sprijinul Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS). FEIS este pilonul central al Planului de Investiţii pentru Europa al Comisiei Europene, cunoscut şi ca "Planul Juncker".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO