9 lucruri care merită cumpărate second-hand

Un lucru care mereu ne afecteaza constant buzunarul este impulsul de a cumpara lucruri de care nu avem nevoie. De ce sa cumperi lucruri noi, cand poti gasi si lucruri vechi foarte bune, la jumatate de pret. Iata cateva lucruri pe care merita sa le cumperi second-hand:
Economica.net - mar, 20 nov. 2012, 22:24
9 lucruri care merită cumpărate second-hand

Viniluri

Bunicii si parintii tai vor fi mereu nostalgici pentru timpurile in care muzica se inregistra si se asculta de pe vinil. Acesta ar fi mereu un cadou frumos pentru ei si poate si pentru tine.

Filme vechi

Daca inca mai ai acasa un video-player pentru casete, de ce sa il arunci? Uneori merita sa iti mai cumperi cate un film vechi pe care nu l-ai putut descarca de pe internet la o calitate prea buna.

Instrumente muzicale

Instrumentele muzicale sunt destul de scumpe, insa din fericire poti gasi o gama variata de intrumente second-hand. Nu trebuie sa te feresti de la cumpararea unui instrument musical la mana a doua, trebuie doar sa ai putina experienta pentru a-i testa performantele.

Echipamente sport

Forma fizica cere timp si bani. Asa ca, ar fi mai usor daca nu ar trebui sa platesti abonamente la sala. Potri intra pe internet sa iti cumperi cateva aparate usor de folosit la second-hand. Merita si iti vor face bine.

Carti

Una dintre micile placeri ale vietii este mersul la vanatoare prin anticariate. Aici poti gasi cartea mult dorita la jumatate din pretul pe care il are in magazin. De ce sa iti cumperi o carte la 100 de lei din magazine, cand o poti lua la cu doar 30 de lei de la un anticariat?

Laptopuri

Daca esti student si ai nevoie urgent de un calculator sau un laptop, dar nu ai bani – de ce sa tanjesti la unul nou, cand unul second-hand iti va fi de mare folos. Incearca magazinele de calculatoare si reparatii sau magazinele online.

Telefoane mobile

Nu ai bani sa iti iei un iPhone? Nicio problema – sunt o gramada de oameni care deja s-au plictisit de al lor si vor sa-l schimbe pe urmatorul model. Cauta online telefoane second hand, ai putea face o super afacere.

Mobila

Aici nu e vorba neaparat de economii, ci uneori mobile veche este de 10 ori mai rezistenta decat cea noua din magazine. Daca preferi stilul mobilierului clasic, nu ai nicio sansa sa gasesti ceva pe gustul tau in magazine, asa ca mai bine incearca un anticariat sau cauta pe internet.

Masini

Daca nu iti permiti sa iti cumperi o masina noua, nu trebuie sa iti faci probleme. Exista enorm de multe piete de masini second hand cu modele destul de bune la preturi accesibile. Asa ca trebuie sa te gandesti: ce e masina pentru tine – o necesitate sau un moft?

Te-ar mai putea interesa și
UE îşi va consolida securitatea energetică după incidentele de la gazoductele Nord Stream – Borrell
UE îşi va consolida securitatea energetică după incidentele de la gazoductele Nord Stream – Borrell
Uniunea Europeană crede că un sabotaj este probabil cauza scurgerilor recente din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 şi va intensifica măsurile de protecţie a infrastructurii sale energetice în......
Ultimele zile de Admitere pentru anul universitar 2022-2023 la Universitatea Spiru Haret (P)
Ultimele zile de Admitere pentru anul universitar 2022-2023 la Universitatea Spiru Haret (P)
Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituţie de învăţământ superior privată din România, organizează Admitere ...
Afacerile reţelei dr. Leahu au depăşit 59 de milioane de lei în primul semestru şi sunt cu 33,5% mai mari decât cele din prima jumătate a anului 2021
Afacerile reţelei dr. Leahu au depăşit 59 de milioane de lei în primul semestru şi sunt cu 33,5% mai mari decât cele ...
Reţeaua clinicilor dentare dr. Leahu, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori București, a realizat cifră de afaceri ...
Oradea a intrat în topul celor mai bune destinații Europene în acest an
Oradea a intrat în topul celor mai bune destinații Europene în acest an
Un site de turism a întrebat peste o jumătate de milion de utilizatori din 182 de țări despre locurile în care au fost ...