Ministrul Transporturilor: O să discut cu sindicaliştii de la CFR, nimeni nu îşi doreşte greva

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat joi, la Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, că va avea o întâlnire cu sindicaliştii de la CFR pe tema revendicărilor acestora şi a grevei japoneze anunţată pentru 22-24 septembrie, subliniind că ''nimeni nu îşi doreşte greva'', transmite Agerpres.
Economica.net - joi, 17 sept. 2015, 13:26
Ministrul Transporturilor: O să discut cu sindicaliştii de la CFR, nimeni nu îşi doreşte greva

”E o discuţie cu sindicatele, săptămâna viitoare o să mă văd cu dumnealor. Am aflat şi eu, dimineaţă, că între 22 şi 24 vor să organizeze grevă japoneză, dacă am citit bine.(…)Lăsaţi-mă să am o discuţie, luni, cu dumnealor şi eu sunt convins că o să găsim cele mai bune soluţii astfel încât să nu ajungem la situaţia de grevă, pe care sunt absolut convins că nu o vrem nici noi, ministerul, şi nici patronatul, respectiv Calea Ferată, dar nu o vor cu siguranţă nici sindicaliştii”, a spus ministrul Iulian Matache.

Întrebat de jurnalişti dacă s-ar putea acorda măriri salariale, ministrul nu a dorit să facă precizări înainte de discuţia cu sindicaliştii.

”N-aş putea să vă spun, ar fi incorect să vă spun în momentul acesta dacă se pot acorda (…), incorect faţă de cei cu care nu m-am întâlnit. M-am văzut cu ei la discuţiile iniţiale, dar nu am asistat la negocierile pe care le-au avut până acum”, a spus ministrul Transporturilor, Iulian Matache, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.

Angajaţii CFR ar putea intra în grevă japoneză săptămâna viitoare. Protestul ar putea avea loc în perioada 22-24 septembrie, dar liderii de sindicat avertizează că există oricând posibilitatea ca ceferiştii să declanşeze greve spontane, cu încetarea lucrului.

Sindicaliştii cer creşteri salariale de cel puţin 10% şi solicită, totodată, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare şi vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016.

Sindicaliştii atrag atenţia că, în cazul în care cererile lor nu vor fi satisfăcute, vor declanşa greva generală începând din prima zi a lunii octombrie.

Te-ar mai putea interesa și
Metro continuă expansiunea cu noul concept LaDoiPași Extra, deși perioada de testare nu s-a încheiat. Câte magazine operează compania
Metro continuă expansiunea cu noul concept LaDoiPași Extra, deși perioada de testare nu s-a încheiat. Câte magazine ...
Retailerul german Metro continuă expansiunea sub sigla LaDoiPași Extra, un concept nou de magazin pe care îl testează din 2022 în Ilfov și București și despre care spune că este încă în......
S-au ieftinit gazele pentru populație. Cu ce prețuri au venit ultimele facturi
S-au ieftinit gazele pentru populație. Cu ce prețuri au venit ultimele facturi
Prețul gazelor naturale facturate de Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru popualție, pentru consumul lunii ...
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Peste 10 miliarde de euro este valoarea portofoliilor de malluri, birouri și depozite la finele lui 2023 deținute de șase ...
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris (Video)
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării ...
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate ...