Samsung: profitul va creşte cu aproape 80%, în T3 – estimări

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a anunţat miercuri că se aşteaptă la o creştere de 79,8% a profitului său operaţional înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an, în urma succesului celui mai nou model, Galaxy Note 5, lansat în august, transmite BBC.
Economica.net - mie, 07 oct. 2015, 07:27
Samsung: profitul va creşte cu aproape 80%, în T3 - estimări

Potrivit estimărilor sale preliminare privind rezultatele pentru perioada iulie – septembrie 2015, Samsung se aşteaptă la un profit operaţional de 7.300 miliarde woni (6,29 miliarde de dolari), comparativ cu 4.060 miliarde woni perioada similară a anului trecut. Ar fi prima creştere a profitului trimestrial din ultimii doi ani, scrie Agerpres.

Miercuri dimineaţă, acţiunile Samsung au urcat cu 6,3% la Bursa de la Seul.

De asemenea, Samsung se aşteaptă la vânzări trimestriale de 51.000 de miliarde de woni, în creştere cu 7,5% faţă trimestrul trei din 2014.

‘Vânzările produselor Samsung depăşesc aşteptările. Compania şi-a menţinut poziţia pe piaţa telefoanelor mobile inteligente şi a tabletelor datorită succesului noilor modele, cum ar fi S6 Edge şi Note 5’, a apreciat analistul Andrew Milroy de la Frost & Sullivan.

De asemenea deprecierea monedei naţionale a sprijinit vânzările Samsung peste hotare.

În ultimele luni vânzările Samsung s-au redus, după lansarea noilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus de către Apple dar şi a noilor dispozitive mai ieftine oferite de producătorii chinezi, cum ar fi Xiaomi. În august, firma de cercetare de piaţă Gartner a estimat că în al doilea trimestru al acestui an, Apple şi-a majorat cota de piaţă până la 14,6% de la 12,2% în perioada similară a anului trecut. În schimb, cota de piaţă a rivalului sud-coreean Samsung Electronics Co a scăzut până la 21,9% de la 26,2%.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...