Vânzări globale în creştere cu 6% pentru Roche

Grupul farmaceutic elvețian Roche anunță o creștere a vânzărilor globale în primele nouă luni ale anului 2015, cu 6%, comparativ cu perioada similară a anului 2014, la o rată de schimb constantă, ajungând la 35.525 milioane de franci elvețieni. Acest lucru s-a datorat în special performanțelor înregistrate de Divizia de Farmaceutice și vânzarilor Professional Diagnostics.
Economica.net - joi, 22 oct. 2015, 12:28
Vânzări globale în creştere cu 6% pentru Roche

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei în primele nouă luni ale anului 2015: „Având în vedere creșterea constantă a vânzărilor noastre, am îmbunătățit estimările pentru întregul an. Primim vesti foarte bune legate de linia noastra de cercetare și dezvoltare, ce include produse care au potentialul de a face o mare diferență pentru cei ce suferă de boli grave”.

Francul elvețian s-a apreciat considerabil în raport cu euro în primele nouă luni ale anului 2015, dar s-a depreciat în raport cu dolarul american. Yenul japonez a continuat să se deprecieze în comparație cu francul elvețian, la fel ca majoritatea monedelor locale din Europa și din America Latină. Această evoluție a pieței monetare a avut un impact negativ de 4 procente asupra vânzărilor Grupului Roche.

Pentru al șaptelea an consecutiv, Dow Jones Sustainability Index (DJSI) a recunoscut Roche ca fiind cea mai sustenabilă companie din industria farmaceutică.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 6% în primele nouă luni ale anului 2015, la o rată de schimb constantă, ajungând la 27.690 milioane de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special portofoliilor de oncologie și imunologie, vânzările medicamentelor destinate tratamentului cancerului de sân HER2 pozitiv crescând cu 19%. Vânzările Diviziei de Farmaceutice au înregistrat o creștere de 7% în Statele Unite, de 8% în Japonia și de 6% în Europa.

Divizia de Diagnostic a înregistrat de asemenea vânzări în creștere cu 6% în primele trei trimestre ale anului, atingând 7.835 milioane de franci elvețieni, în principal datorită cererii susţinute pentru produsele de diagnostic imunologic. Vânzările Diabetes Care au scăzut însă cu 3%, datorită condițiilor dificile de piață.

Estimări pentru anul 2015

Pe baza rezultatelor solide din primele noua luni ale anului, Grupul Roche estimează o creștere a vânzărilor cu o singură cifră, la o rată de schimb constantă, precum și o creștere a dividendelor în franci elvețieni.

Te-ar mai putea interesa și
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 de minute la controlul de frontieră....
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...
A început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. E posibil să fie deschis circulaţiei mai devreme de 1 iulie – DRDP Braşov
A început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. E posibil să fie deschis circulaţiei mai devreme de 1 iulie – DRDP ...
Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să fie redeschis circulaţiei "cu mult ...
SUA, „determinate” să obţină „acum” un acord între Israel şi Hamas, afirmă Blinken
SUA, „determinate” să obţină „acum” un acord între Israel şi Hamas, afirmă Blinken
Statele Unite sunt 'determinate' ca Israelul şi Hamas să încheie 'acum' un acord de armistiţiu, asociat cu eliberarea ...